Koktajl bananowo-kakaowy z miętą

Koktajl bananowo-kakaowy z miętą

Banana obieramy i dzielimy na cząstki, dodajemy kakao, listki mięty oraz mleko i wszystkie składniki miksujemy. Całość przelewamy do szklanki, posypujemy jagodami goji i pokruszonymi płatkami migdałowymi.

Owsianka na budyniu czekoladowym

Owsianka na budyniu czekoladowym

W garnku podgrzewamy szklankę mleka, dorzucamy płatki owsiane i wiórki kokosowe. W pozostałym mleku rozprowadzamy czubatą łyżkę budyniu i wlewamy do garnka z pozostałymi składnikami energicznie mieszając. 
Połowę budyniu wykładamy do miseczki, układamy maliny, następnie resztę budyniu i przystrajamy owocami.

Chrupiąca sałatka z fenkułem

Chrupiąca sałatka z fenkułem

Sałatę lodową rwiemy na mniejsze kawałki, jabłko, fenkuł i seler naciowy kroimy w cienkie plasterki. Dodajemy posiekany szczypiorek i listki mięty, podprażony na patelni słonecznik, posiekane orzechy włoskie. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość polewamy dressingiem przygotowanym z oliwy, miodu i octu jabłkowego.

Koktajl ze szpinaku, selera naciowego, kiwi, ananasa i pomarańczy

Koktajl ze szpinaku, selera naciowego, kiwi, ananasa i pomarańczy

Pomarańczę, ananasa i kiwi obieramy i kroimy w cząstki. Szpinak i seler naciowy myjemy (seler kroimy). Wszystkie składniki blendujemy. Dodajemy wodę dla uzyskania odpowiedniej konsystencji i blendujemy raz jeszcze.

Zupa krem z kukurydzy

Zupa krem z kukurydzy

Kukurydzę przekroić w poprzek i nożem wyciąć ziarna. W garnku rozpuścić masło i poddusić pokrojoną cebulę i czosnek. Dodać ziarna kukurydzy, papryczkę i cynamon. Smażyć około 3 minut. Dolać wywar z jarzyn i gotować bez przykrycia przez około 10 minut. Do dekoracji wyłowić około 2 łyżek kukurydzy.

Item added to cart.
0 items - 0,00