Szybki barszcz ukraiński
Cebulę pokroić drobno i podsmażyć. Dodać mrożoną mieszankę, obrane i pokrojone w niewielką kostkę ziemniaki, ząbek czosnku. Chwilę wszystko przesmażyć, zalać rosołem lub wywarem z jarzyn
Cebulę pokroić drobno i podsmażyć. Dodać mrożoną mieszankę, obrane i pokrojone w niewielką kostkę ziemniaki, ząbek czosnku. Chwilę wszystko przesmażyć, zalać rosołem lub wywarem z jarzyn
Posiekaną cebulę i czosnek podsmażamy na maśle klarowanym. Dodajemy pora i pokrojone ziemniaki. Dorzucamy krojone pomidory, passatę i zalewamy bulionem. Przyprawiamy do smaku i gotujemy.
W garnku podgrzewamy masło klarowane. Wrzucamy niedbale pokrojoną cebulę i plasterki czosnku. Smażymy chwilę. Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki (im mniejsze tym szybciej się ugotują). Smażymy jeszcze moment.
W garnku rozgrzać olej kokosowy, wrzucić pokrojoną papryczkę chili (pozbyć się pestek), pastę curry, starty imbir i drobno pokrojoną dymkę. Podsmażać ok 2 minuty. Dorzucić paprykę pokrojoną na kawałki i chwilę razem przesmażyć.
Cebulę i czosnek drobno kroimy i podsmażamy na rozgrzanej oliwie (najlepiej w garnku z grubym dnem). Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i dorzucamy do cebuli z czosnkiem. Smażymy chwilę.
Cebulę i czosnek drobno kroimy i podsmażamy na rozgrzanej oliwie (najlepiej w garnku z grubym dnem). Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i dorzucamy do cebuli z czosnkiem. Smażymy chwilę.
Pomidory umyć, poprzekrajać na pół i razem z oczyszczonymi ząbkami czosnku i pokrojoną cebulą poukładać na blaszce, w naczyniu żaroodpornym lub w brytfance. Skropić oliwą, doprawić solą. Piec około 45-60 minut w 180C.
W garnku rozgrzać olej kokosowy, wrzucić pokrojoną papryczkę chili (pozbyć się pestek), pastę curry, starty imbir i drobno pokrojoną dymkę. Podsmażać ok 2 minuty. Dorzucić paprykę pokrojoną na kawałki i chwilę razem przesmażyć.
W garnku rozgrzać olej kokosowy, wrzucić pokrojoną papryczkę chili (pozbyć się pestek), pastę curry, starty imbir, czosnek i drobno pokrojoną dymkę. Podsmażać ok 2-3 minuty.