Sałatka z łososiem wędzonym, mozzarellą i awokado
Rukolę opłukać i przełożyć na talerze. Wszystkie składniki pokroić, ułożyć na rukoli, posypać prażonymi pestkami dyni i nasionami słonecznika. Doprawić i skropić mixem olejów lub oliwą
Rukolę opłukać i przełożyć na talerze. Wszystkie składniki pokroić, ułożyć na rukoli, posypać prażonymi pestkami dyni i nasionami słonecznika. Doprawić i skropić mixem olejów lub oliwą
Pokruszone drożdże mieszamy z cukrem i częścią wody. Dodajemy do mąki wymieszanej z solą. Dolewamy oliwę i wodę. Wyrabiamy ciasto. Przykrywamy ręcznikiem i odstawiamy na 15-20 minut. W międzyczasie przygotujemy farsz.
Mięso pokroić na kawałki, wrzucić na patelnię z rozgrzaną oliwą, doprawić i przesmażyć. Jogurt wymieszać z majonezem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę
Makaron ugotować al dente. Indyka pokroić na kawałki, doprawić papryką, solą, pieprzem i podsmażyć. Dodać pokrojone w kostkę pomidorki i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Część płatków lekko zblendować. Banana zmiksować z jajem i syropem z agawy (można wymienić na miód lub syrop klonowy). Orzechy i śliwki lekko posiekać (można je wymienić na inne ulubione dodatki).
Halloumi grillujemy na patelni. Wszystkie składniki oczyszczamy, kroimy i układamy na talerzach. Doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy podprażonymi na patelni pestkami dyni i nasionami słonecznika. Skrapiamy dressingiem
Ryż przełożyć do rondelka, zalać mlekiem kokosowym i wodą. Dodać sól i syrop z agawy. Ugotować – trzeba pilnować by się nie przypalił! W razie potrzeby podlać wodą. Jabłka zetrzeć na tarce, banany „udeptać” widelcem.
Wszystkie składniki oczyścić. Awokado, ogórka, cebulkę i suszone pomidory pokroić w kostkę, pomidorki poprzekrajać na połówki. Mozzarellę odcedzić.
Marchew ścieramy na tarce. Na maśle podsmażamy cebulę. Mięso przekładamy do miski, dorzucamy marchew, cebulkę, jajo, natkę pietruszki, kaszę, łyżkę koperku, sól, pieprz. Całość wyrabiamy przy pomocy dłoni.