Owocowy sorbet z wyciskarki
Owoce wyjąć z zamrażalnika 10-15 min wcześniej. W wyciskarce wolnoobrotowej zamontować odpowiednie sito do deserów. Naprzemiennie wrzucać truskawki, banana i mango. Przystroić i podawać od razu.
Owoce wyjąć z zamrażalnika 10-15 min wcześniej. W wyciskarce wolnoobrotowej zamontować odpowiednie sito do deserów. Naprzemiennie wrzucać truskawki, banana i mango. Przystroić i podawać od razu.
Do misy blendera wrzucić mango, dolać mleko kokosowe i syrop z agawy. Wszystko dokładnie zmiksować. Truskawki pokroić drobno i wmieszać do kokosowej masy. Przelać do maszyny do lodów i postępować zgodnie z instrukcją. Po ok 30 minutach lody będą gotowe
W miseczce mieszamy wodę i żelatynę. Odstawiamy do napęcznienia. Mleko wlewamy do garnuszka, dodajemy erytrol (lub inne słodzidło), wanilię i lekko podgrzewamy (nie może się zagotować, ale musi być temu bliskie
Ciecierzycę dokładnie wypłukać. Wszystkie składniki poza mlekiem (można je wymienić na inne roślinne, krowie lub wodę) umieścić w misie blendera i zmiksować na gładko.
Owoce oczyścić, umyć. Wszystkie składniki przełożyć do pojemnika blendera i zblendować. W razie potrzeby można dodać wodę. Napój migdałowy można wymienić na mleczko kokosowe 😉
Wszystkie składniki wrzucić do pojemnika blendera i zmiksować. Zwykłe mleko można wymienić na roślinne.
Do garnuszka wsypać skrobię, kakao, dodać syrop klonowy i mleko (można wymienić na napój kokosowy/ migdałowy bądź mleko krowie). Wymieszać dokładnie, zagotować (cały czas mieszając). Gdy zgęstnieje przelać do miseczek. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Wszystkie składniki umieszczamy w misie blendera i miksujemy, aż do uzyskania porządanej konsystencji – w razie potrzeby można dodać wodę.
W garnuszku zagotować mleko kokosowe z dodatkiem wanilii, dodać kuleczki tapioki. Gotować pod przykryciem ok 20-25 minut, od czasu do czasu mieszając (mieszałam dość często ponieważ kuleczki przyklejały się do dna garnuszka). W razie potrzeby dolać wodę / rozcieńczone mleo roślinne (ok 100ml).