Mus Śliwkowy

5/5 - (Ocen: 2)
Mus śliwkowy

Wskazówki

20 minut
4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 68 kcal \ B-1 g \ T-0 g \ W-22 g \ BŁ-2 g
Wartość odżywcza 100 g musu: 35 kcal \ B-0 g \ T-0 g \ W-11 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • śliwki – 10 sztuk (550 g)
  • erytrol – 2 łyżki (30 g)
  • woda – 1 szklanka (200 g)
  • cynamon – 1/3 łyżeczki

Przygotowanie

  1. Śliwki oczyść, usuń pestki i przełóż do rondelka. Dodaj erytrol, wodę i duś przez ok 10-15 minut mieszając od czasu do czasu.
  2. W razie potrzeby dodaj jeszcze wodę. Opcjonalnie możesz dodać cynamon.

Duszone śliwki to świetny dodatek do domowych deserów, placuszków, naleśników lub nawet kanapek. Warto przygotować większą ilość i przechowywać w lodówce.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 2)

Dodaj komentarz