Mus Śliwkowy

5/5 - (Ocen: 2)
Mus śliwkowy

Wskazówki

20 minut
4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 68 kcal \ B-1 g \ T-0 g \ W-22 g \ BŁ-2 g
Wartość odżywcza 100 g musu: 35 kcal \ B-0 g \ T-0 g \ W-11 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • śliwki – 10 sztuk (550 g)
  • erytrol – 2 łyżki (30 g)
  • woda – 1 szklanka (200 g)
  • cynamon – 1/3 łyżeczki

Przygotowanie

  1. Śliwki oczyść, usuń pestki i przełóż do rondelka. Dodaj erytrol, wodę i duś przez ok 10-15 minut mieszając od czasu do czasu.
  2. W razie potrzeby dodaj jeszcze wodę. Opcjonalnie możesz dodać cynamon.

Duszone śliwki to świetny dodatek do domowych deserów, placuszków, naleśników lub nawet kanapek. Warto przygotować większą ilość i przechowywać w lodówce.

Banner newsletter Banner newsletter

❤️ 16 najlepszych przepisów z bloga

Dołącz do grona osób, które kochają zdrowe i smaczne jedzenie. Za zapis otrzymasz zbiór 16 najlepszych przepisów z bloga ⬇️⬇️

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 2)

Dodaj komentarz

Dodano do koszyka.
0 produktów - 0,00