Wskazówki
45 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
408 kcal \ B-4 g \ W-25 g \ T-36 g \ BŁ-1 g
Składniki
- Perełki z tapioki – 30 g (1 porcja)
- Mleko kokosowe – 300 g (1 porcja)
- Truskawki – 50 g (1 garść)
- Laska wanilii – 1 kawałek
- Mięta – kilka listków
Przygotowanie
W garnuszku zagotować mleko kokosowe z dodatkiem wanilii, dodać kuleczki tapioki. Gotować pod przykryciem ok 20-25 minut, od czasu do czasu mieszając (mieszałam dość często ponieważ kuleczki przyklejały się do dna garnuszka). W razie potrzeby dolać wodę / rozcieńczone mleo roślinne (ok 100ml). Tapioka będzie gotowa gdy stanie się przezroczysta. Masę przełożyć do naczyń i odstawić do wystudzenia.
Truskawki zmiksować na mus (w razie potrzeby można dodać miód), przełożyć na zastygniętą masę, przyozdobić miętą.