Wskazówki
45 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
444 kcal \ B-4 g \ W-34 g \ T-36 g \ BŁ-2 g
Składniki
- Perełki z tapioki – 30 g (1 porcja)
- Mleko kokosowe – 300 g (1 porcja)
- Laska wanilii – 2 g (1 kawałek)
- Jagody mrożone – 120 g (1 szklanka)
- Miód – 10 g (1 łyżeczka)
- Mięta – 3 g (1 łyżeczka)
Przygotowanie
W garnuszku zagotować mleko kokosowe z dodatkiem wanilii, dodać kuleczki tapioki. Gotować pod przykryciem ok 20-25 minut, od czasu do czasu mieszając (mieszałam dość często ponieważ kuleczki przyklejały się do dna garnuszka). W razie potrzeby dolać wodę / rozcieńczone mleo roślinne (ok 100ml). Tapioka będzie gotowa gdy stanie się przezroczysta. Masę przełożyć do naczyń i odstawić do wystudzenia.
Jagody zmiksować, dodać miód (można pominąć). Przełożyć na zastygniętą masę, przyozdobić miętą.