Pieczone Pierogi z Kapustą i Pieczarkami
Pieczone pierogi z kapustą i pieczarkami świetnie sprawdzą się jako jedno z dań wigilijnych. Możesz je też przygotować jako danie imprezowe. Świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Pieczone pierogi z kapustą i pieczarkami świetnie sprawdzą się jako jedno z dań wigilijnych. Możesz je też przygotować jako danie imprezowe. Świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Kapusta z pieczarkami to przepyszna alternatywa dla kapusty z grzybami leśnymi. Sprawdzi się solo, z łazankami, jako farsz do pierogów gotowanych, pieczonych lub różnego rodzaju pasztecików.
Ryba w galarecie to danie, które dość często pojawia się na świątecznych stołach. Sprawdza się jako danie wigilijne jak i wielkanocne.
Łazanki z kapustą i grzybami sprawdzą się jako danie wigilijne lub jako zwykły zimowy obiad 🙂 Zasmakują każdemu!
Mięciutkie pierniczki to jedne z moich ulubionych ciastek świątecznych. Są miękkie i pachnące. Znikają w trybie ekspresowym
Masło (60g) rozpuścić w garnuszku i przestudzić. Mleko podgrzać delikatnie (ma być ciepłe, ale nie za gorące). Dodać drożdże i cukier (3 łyżki). Mąkę wymieszać rozczynem drożdżowym, dodać sól oraz jajko.