Tatar ze śledzia

Tatar ze śledzia

Tatar ze śledzia to świetny pomysł na przekąskę podczas domowej imprezy Sylwestrowej. Jest bardzo smaczny, a przy tym prosty w wykonaniu. Filety śledziowe z suszonymi pomidorami SuperFish wspaniale tu pasują i przyspieszają pracę.

Pasztet z mięsa z rosołu

Pasztet z mięsa z rosołu

Mięso umyć, wrzucić do garnka, zalać zimną wodą. Zagotować, zmniejszyć ogień i zebrać „szumy”. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, oczyszczoną marchew, pietruszkę, pora i seler. Można dorzucić lubczyk.

Sałatka śledziowa z ananasem miniatura

Sałatka śledziowa z ananasem

Filety śledziowe (najlepiej matiasy) dokładnie obmyć z solanki i wymoczyć w zimnej wodzie (przynajmniej 2h). W międzyczasie kilka razy wymienić wodę na świeżą. Ryby zalać wodą oraz octem i odstawić do lodówki na całą noc.

Kruche ciasteczka świąteczne

Kruche ciasteczka świąteczne

W misce mieszamy mąkę, przyprawę do piernika, sól oraz proszek do pieczenia. W kąpieli wodnej rozpuszczamy masło, dodajemy miód i masło orzechowe. Dodajemy do suchych skłaników, dorzucamy jajo i zagniatamy ciasto.

Uszka wigilijne do barszczu miniatura

Uszka wigilijne do barszczu

Grzyby namoczyć w wodzie, a następnie posolić i gotować przez 30 minut (UWAGA!! Lubią kipić, trzeba bardzo uważać). Cebulę pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na maśle klarowanym.

Item added to cart.
0 items - 0,00