Marynowana Cebulka
Marynowana cebulka ma delikatny smak, a przy tym przyjemnie chrupie. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do sałatek, burgerów lub kanapek.
Marynowana cebulka ma delikatny smak, a przy tym przyjemnie chrupie. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do sałatek, burgerów lub kanapek.
Ciecierzycę dokładnie wypłukać. Wszystkie składniki poza mlekiem (można je wymienić na inne roślinne, krowie lub wodę) umieścić w misie blendera i zmiksować na gładko.
Do czekośliwki idealne będą węgierki. Z racj tego, że w lipcu nie są dostępne, wykorzystałam inną odmianę. Ze śliwek wykroić pestki. Poprzekrajac na ćwiartki i przełożyć do garnka z grubym dnem. Dodać 2-3 łyżki wody. Gotować na wolnym ogniu przez 2h, mieszając od czasu do czasu (aż woda wyparuje).