
Wskazówki
5+25 minut
1 całość
Wartość odżywcza na 100g to: 63 kcal \ B-1 g \ T-0 g \ W-14 g \ BŁ-1 g
Składniki
- Cebula czerwona – 1 sztuka (120 g)
- Ocet jabłkowy – 1/2 szklanki (100 g)
- Miód – 1 łyżka (30 g)
- Sól – 1 łyżeczka (6 g)
Przygotowanie
- Ocet jabłkowy wymieszaj z miodem (możesz go wymienić na syrop klonowy lub syrop z agawy) i solą.
- Cebulkę pokrój w cienkie krążki, przełóż do słoika, dolej zaprawę i wymieszaj. Odstaw na ok 30 minut i gotowe 🙂
Marynowana cebulka ma delikatny smak, a przy tym przyjemnie chrupie. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do sałatek, burgerów lub kanapek.