Kasza jaglana zapiekana z jabłkami i bananem

Kasza jaglana zapiekana z jabłkami i bananem

Kaszę jaglaną podprażyć na suchej patelni, przelać wodą i przełożyć do garnka. Zalać mlekiem kokosowym i wodą. Dodać sól i cukier kokosowy (lub dowolne słodzidło). Ugotować – trzeba pilnować by kasza się nie przypaliła!

Pęczotto z grzybami

Pęczotto z grzybami

Grzyby zalać szklanką wrzątku i namaczać przez kilka godzin, a najlepiej całą noc. Odcedzić (zachowując wodę) i pokroić. Cebulę pokroić drobno i zeszklić na maśle klarowanym.

Sałatka z batatem i komosą ryżową (quinoa)

Sałatka z batatem i komosą ryżową (quinoa)

Bataty obrać, pokroić w kostkę, wymieszać z oliwą z oliwek. Doprawić papryką ostrą, słodką i rozmarynem. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec około 30-40 min w 180C. Komosę bardzo dokładnie wypłukać, przelać wodą.

Sałatka z batatem, pomarańczą i komosą ryżową (quinoa)

Sałatka z batatem, pomarańczą i komosą ryżową (quinoa)

Bataty obrać, pokroić w kostkę, wymieszać z oliwą z oliwek. Doprawić papryką ostrą, słodką i rozmarynem. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec około 30-40 min w 180C. Komosę bardzo dokładnie wypłukać, przelać wodą.

Item added to cart.
0 items - 0,00