Kaszka manna na mleku

Kaszka manna na mleku

Wskazówki

5 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
130 kcal \ B-5 g \ T-4 g \ W-17 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Kaszka manna – 24 g (2 łyżki)
  • Mleko 3,2% – 250 g (1 i 1/4 szklanki)
  • Cukier waniliowy domowy – 5 g (1 łyżeczka)
  • Maliny – kilka sztuk
  • Borówki – kilka sztuk

Przygotowanie

  1. Mleko wlej do garnuszka (najlepiej przepłukać go wcześniej wodą, dzięki temu kaszka nie będzie tak przywierać). Dodaj kaszę oraz domowy cukier waniliowy (lub inne słodzidło). Wymieszaj.
  2. Gotuj przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając, aż kaszka zgęstnieje. Przelej do miseczek i przystrój owocami.

Kaszka manna na mleku to dla jednych przysmak dzieciństwa, dla innych kulinarny koszmar. Osobiście bardzo ją lubię 🙂 Możesz podać do niej owoce świeże, owoce ze słoika lub syrop.

Nie masz pomysłu na zdrowe śniadania?

Ten eBook to zbiór 40 szybkich, pysznych i zdrowych pomysłów na śniadania!

Większość przygotowuje się do 15-20 minut, więc są idealne dla Osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Produkty w przepisach są ogólnodostępne i kupisz je większości sklepów :)

Chcesz zobaczyć 3 bezpłatne przepisy z tego eBooka? Zapisz się na listę zainteresowanych!

E-book Zdrowe i pyszne śniadania

Przejdź do sklepu →

Oceń przepis

Subscribe
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
joanna
joanna
7 dni temu

i ktory to ten magiczny składnik bo nie widze

Item added to cart.
0 items - 0,00