Kaszka manna na mleku

5/5 - (Ocen: 2)
Kaszka manna na mleku

Wskazówki

5 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:130 kcal \ B-5 g \ T-4 g \ W-17 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Kaszka manna – 2 łyżki (24 g)
  • Mleko 3,2% – 1 i 1/4 szklanki (250 g)
  • Cukier waniliowy domowy – 1 łyżeczka (5 g)
  • Maliny – kilka sztuk
  • Borówki – kilka sztuk

Przygotowanie

  1. Mleko wlej do garnuszka (najlepiej przepłukać go wcześniej wodą, dzięki temu kaszka nie będzie tak przywierać). Dodaj kaszę oraz domowy cukier waniliowy (lub inne słodzidło). Wymieszaj.
  2. Gotuj przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając, aż kaszka zgęstnieje. Przelej do miseczek i przystrój owocami.

Kaszka manna na mleku to dla jednych przysmak dzieciństwa, dla innych kulinarny koszmar. Osobiście bardzo ją lubię 🙂 Możesz podać do niej owoce świeże, owoce ze słoika lub syrop.

Banner newsletter Banner newsletter

❤️ 16 najlepszych przepisów z bloga

Dołącz do grona osób, które kochają zdrowe i smaczne jedzenie. Za zapis otrzymasz zbiór 16 najlepszych przepisów z bloga ⬇️⬇️

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 2)

2 komentarze do “Kaszka manna na mleku”

Dodaj komentarz

Dodano do koszyka.
0 produktów - 0,00