Kaszka Manna na Mleku

5/5 - (Ocen: 3)
Kaszka manna na mleku

Wskazówki

5 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:130 kcal \ B-5 g \ T-4 g \ W-17 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Kaszka manna – 2 łyżki (24 g)
  • Mleko 3,2% – 1 i 1/4 szklanki (250 g)
  • Cukier waniliowy domowy – 1 łyżeczka (5 g)
  • Maliny – kilka sztuk
  • Borówki – kilka sztuk

Przygotowanie

  1. Mleko wlej do garnuszka (najlepiej przepłukać go wcześniej wodą, dzięki temu kaszka nie będzie tak przywierać). Dodaj kaszę oraz domowy cukier waniliowy (lub inne słodzidło). Wymieszaj.
  2. Gotuj przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając, aż kaszka zgęstnieje. Przelej do miseczek i przystrój owocami.

Kaszka manna na mleku to dla jednych przysmak dzieciństwa, dla innych kulinarny koszmar. Osobiście bardzo ją lubię 🙂 Możesz podać do niej owoce świeże, owoce ze słoika lub syrop.

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 3)

2 komentarze do “Kaszka Manna na Mleku”

Dodaj komentarz