Naleśnikowe sakiewki z wołowiną w sosie pomidorowym miniatura

Naleśnikowe sakiewki z wołowiną w sosie pomidorowym

Zmiksować jaja, mąkę, mleko, oliwę, zioła prowansalskie, sól i pieprz. Konsystencja ma być dość lejąca (w razie czego można dodać więcej mleka/ wody). Usmażyć 6 naleśników.

Pasztet z mięsa z rosołu

Pasztet z mięsa z rosołu

Mięso umyć, wrzucić do garnka, zalać zimną wodą. Zagotować, zmniejszyć ogień i zebrać „szumy”. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, oczyszczoną marchew, pietruszkę, pora i seler. Można dorzucić lubczyk.

Ligawa wołowa z wolnowaru miniatura

Ligawa wołowa z wolnowaru

W misce wymieszać oliwę, paprykę, estragon, majeranek, pieprz i sól. Dokładnie wymieszać. Marynatą natrzeć mięso i wstawić do lodówki na min. 1h, a najlepiej całą noc. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy lub masła klarowanego i z każdej strony podsmażyć mięso (tak, aby zamknąć pory).

Makaron z sosem mięsno-pomidorowym

Makaron z sosem mięsno-pomidorowym

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Mięso (można wymienić na wieprzowinę) zmielić. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić pokrojoną cebulkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Przesmażyć.

Pulled beef - szarpana wołowina

Pulled beef – szarpana wołowina

Cebulę pokroić w piórka, czosnek przecisnąć przez praskę. W misce wymieszać sos sojowy, ocet winny (lub jabłkowy), oliwę, czosnek, miód, imbir, chilli, paprykę, pieprz i sól. Dokładnie wymieszać. Marynatą natrzeć mięso.

Item added to cart.
0 items - 0,00