Domowe burgery wołowe - miniatura

Domowe Burgery Wołowe

Domowe burgery wołowe możesz podać z ulubionymi dodatkami. U nas tym razem były to: domowe bułki, majonez, ketchup, sałata, pomidor malinowy, ogórek konserwowy, jalapenio, czerwona cebula).

Pasztet z mięsa z rosołu

Pasztet z mięsa z rosołu

Mięso umyć, wrzucić do garnka, zalać zimną wodą. Zagotować, zmniejszyć ogień i zebrać „szumy”. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, oczyszczoną marchew, pietruszkę, pora i seler. Można dorzucić lubczyk.

Ligawa wołowa z wolnowaru miniatura

Ligawa wołowa z wolnowaru

W misce wymieszać oliwę, paprykę, estragon, majeranek, pieprz i sól. Dokładnie wymieszać. Marynatą natrzeć mięso i wstawić do lodówki na min. 1h, a najlepiej całą noc. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy lub masła klarowanego i z każdej strony podsmażyć mięso (tak, aby zamknąć pory).

Makaron z sosem mięsno-pomidorowym

Makaron z sosem mięsno-pomidorowym

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Mięso (można wymienić na wieprzowinę) zmielić. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić pokrojoną cebulkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Przesmażyć.