Domowe Burgery Wołowe

5/5 - (Ocen: 1)
Domowe burgery wołowe

Wskazówki

15 minut
4 sztuki
Wartość odżywcza 1 sztuki:503 kcal \ B-36 g \ T-21 g \ W-44 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • Bułki do domowych fastfoodów – 4 sztuki
  • Mięso mielone wołowe – 1 opak. (500 g)
  • Papryka słodka – 1/3 łyżeczki
  • Papryka ostra – 1/3 łyżeczki
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta
  • Kmin rzymski – 1 szczypta

Dodatki

  • Pomidor – 2 plastry (40 g)
  • Sałata – 1 plaster (5 g)
  • Ogórek konserwowy – 2 plastry (4 g)

Przygotowanie

  1. Mięso zmiel – możesz użyć mięso mieszane na gulasz, ale ważne żeby nie było za chude! Dzięki temu kotlety będą smaczne i soczyste.
  2. Dopraw – poza wymienionymi możesz użyć dowolne przyprawy (kmin rzymski można spokojnie pominąć) 💪 i wymieszaj. Uformuj 4 kotlety.
  3. Smaż na patelni zwykłej lub grillowej.

Domowe burgery wołowe możesz podać z ulubionymi dodatkami 😁 U nas tym razem były to: domowe bułki, majonez – posmarowałam nim bułki, ketchup, sałata, pomidor malinowy, ogórek konserwowy, jalapenio, czerwona cebula).

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz