
Wskazówki
10 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 243 kcal \ B-13 g \ T-4 g \ W-37 g \ BŁ-6 g
Wartość odżywcza 100 g koktajlu: 73 kcal \ B-4 g \ T-1 g \ W-11 g \ BŁ-2 g
Składniki
- jagody – 1/2 szklanki (100 g)
- mango – 1/2 sztuki (140 g)
- banan – 1 sztuka (120 g)
- skyr naturalny – 1 opakowanie (150 g)
- sok z cytryny – 2 łyżki (12 g)
- siemię lniane – 2 łyżki (20 g)
- miód – 1 łyżeczka (6 g)
- woda – 1/2 szklanki (120 g)
Przygotowanie
Do misy blendera wrzuć jagody, obrane mango, banana, siemię lniane i jogurt. Dodaj sok z cytryny, wodę, miód i zblenduj na gładko. Przelej do szklanek.
Koktajl z jagodami i mango to pomysł na pyszną, orzeźwiającą przekąskę, która dodatkowo dostarczy mnóstwa witamin i składników mineralnych.