Serniczki na Zimno z Galaretką i Owocami

5/5 - (Ocen: 2)
Serniczki na zimno z galaretką i owocami

Wskazówki

60 minut
3 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:187 kcal \ B-12 g \ T-10 g \ W-12 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Serek homogen. naturalny – 1 opak. (400 g)
  • Galaretka wiśniowa – 1 opakowanie (71 g)
  • Galaretka cytrynowa – 1 opakowanie (71 g)
  • Truskawki – 1,5 garści (90 g)
  • Borówki – 1 garść (45 g)

Przygotowanie

  1. Galaretki zalej wrzątkiem. W opisie na opakowaniu jest 500ml wody na całą galaretkę. Zawsze daję 250ml, dzięki czemu galaretka jest sztywniejsza. Bardzo polecam taki sposób. Odstaw do przestudzenia (możesz wstawić do miski z zimną wodą, aby przyspieszyć studzenie)
  2. Kiedy galaretki już ostygną, galaretkę wiśniową zmiksuj z serkiem homogenizowanym i masę przełóż do salaterek. Odstaw je do lodówki lub do zamrażalnika.
  3. Kiedy masa z serka i galaretki lekko stężeje, poukładaj na wierzchu owoce i zalej drugą galaretką. Przełóż do lodówki na kilka godzin.

Serniczki na zimno z galaretką i owocami to pomysł na pyszny deser, który idealnie sprawdzi się latem jak i zimą. Fantastycznie smakuje z sezonowymi owocami, ale jeśli ich nie masz, mrożone też się nadadzą.

Przygotowanie składników
Zalanie galaretek wrzątkiem
Zmiksowanie galaretki z serkiem homogenizowanym
Przelanie masy do salaterek
Przygotowanie serniczków na zimno z galaretką i owocami
Serniczki na zimno z galaretką i owocami do włożenia do lodówki

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 2)

4 komentarze do “Serniczki na Zimno z Galaretką i Owocami”

Dodaj komentarz