Sałatka z łososiem i mozzarellą
Wszystkie składniki oczyścić. Awokado, ogórka, cebulkę i suszone pomidory pokroić w kostkę, pomidorki poprzekrajać na połówki. Mozzarellę odcedzić.
Wszystkie składniki oczyścić. Awokado, ogórka, cebulkę i suszone pomidory pokroić w kostkę, pomidorki poprzekrajać na połówki. Mozzarellę odcedzić.
Jabłka pokroić w krążki i wyciąć środki. Mąkę, proszek, sól, jaja, erytrol (lub cukier), ekstrakt waniliowy i mleko (może być krowie) zmiksować. Ciasto powinno być gęste (konsystencja dość gęstej śmietany).
Wszystkie składniki oczyścić. Awokado, ogórka, pomidory suszone i cebulkę pokroić w kostkę, pomidorki koktajlowe poprzekrajać na połówki. Fasolę odcedzić. Halloumi pokroić na plastry i zgrillować na patelni
Wszystkie składniki oczyścić. Awokado, ogórka, pomidory suszone i cebulkę pokroić w kostkę, pomidorki koktajowe poprzekrajać na połówki. Fasolę odcedzić.
Ziemniaki obrać, dokładnie umyć, pokroić na małe kawałki. Marchew i cukinię obrać, przekroić wzdłuż i pokroić na półtalarki. Cebulę pokroić w kostkę. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i zrumienić na maśle, porządnie doprawić papryką (słodką i ostrą).
Wszystkie składniki oczyścić. Awokado, ogórka i cebulkę pokroić w kostkę, pomidorki poprzekrajać na połówki. Mozzarellę i fasolę odcedzić. Łososia podzielić na mniejsze cząstki.
Brokuły podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Ser sałatkowy pokroić w kostkę, pomidorki poprzekrajać. Jogurt wymieszać ze startym czosnkiem, pieprzem i szczyptą soli.
Banany udeptać widelcem lub zmiksować. Jaja zmiksować z cukrem kokosowym (można wymienić na erytrol lub zwykły cukier, ale kokosowy nadaje najlepszy aromat). Dodać olej (można wymienić na kokosowy lub na roztopione masło) i znowu zmiksować.
Masło posiekać, wrzucić do miski z mąką, dodać jajo i wyrobić ciasto. Formę do tarty posmarować lekko masłem, wylepić ją ciastem (można rozwałkować i wyłożyć, ale mi było wygodniej wylepiać po kawałku). Ponakłuwać widelcem i przełożyć do lodówki na 30 minut