Sałatka z wędzonym łososiem
Wszystkie składniki oczyścić. Awokado, ogórka, cebulkę i suszone pomidory pokroić w kostkę, pomidorki poprzekrajać na połówki. Mozzarellę odcedzić.
Wszystkie składniki oczyścić. Awokado, ogórka, cebulkę i suszone pomidory pokroić w kostkę, pomidorki poprzekrajać na połówki. Mozzarellę odcedzić.
Marchew ścieramy na tarce. Na maśle podsmażamy cebulę. Mięso przekładamy do miski, dorzucamy marchew, cebulkę, jajo, natkę pietruszki, kaszę, łyżkę koperku, sól, pieprz. Całość wyrabiamy przy pomocy dłoni.
Imbir i czosnek zetrzeć na tarce. Mięso pokroić w kostkę, wymieszać z imbirem i czosnkiem, doprawić solą i chili. Dodać mąkę ziemniaczaną i ponownie wymieszać. Papryki pokroić w kostkę. Ananasa odsączyć
Kurczaka myjemy, osuszamy, nacieramy od wewnątrz i na zewnątrz solą, pieprzem, majerankiem, słodką i ostrą papryką. Cebulę kroimy w piórka, jabłka obieramy i kroimy w ósemki. Faszerujemy kurczaka. Zabezpieczamy nitką lub wykałaczkami.
Na patelni rozgrzać oliwę i masło, wrzucić przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i papryczkę chili. Dorzucić oczyszczone krewetki, chwilę podsmażać. Wyjąć, dodać pokrojoną cukinię i połówki pomidorków.
Cebulkę drobno pokroić, podsmażyć i dodać do zmielonego mięsa. Doprawić papryką, solą, pieprzem, dodać świeżą natkę pietruszki, koperek, jaja i kaszę mannę. Wyrobić rękoma.
Cebulę i czosnek zeszklić na patelni. Dodać szpinak i mieszać tak długo, aż lekko zwiędnie. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Mięso oczyścić z błonek. Przekroić w poprzek (ale nie przecinać na pół), rozłożyć i lekko rozbić tłuczkiem.
Halloumi zgrillować na patelni. Rukolę i roszponkę przepłukać, ułożyć na talerzach. Pomidorki poprzekrajać, awokado pokroić na kawałki i poukładać na sałacie. Dorzucić borówki i pestki granatu
Wszystkie składniki oczyścić. Awokado, ogórka, cebulkę i suszone pomidory pokroić w kostkę, pomidorki poprzekrajać na połówki. Mozzarellę odcedzić.