
Wskazówki
20 minut
3 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 383 kcal \ B-23 g \ T-27 g \ W-9 g \ BŁ-4 g
Wartość odżywcza 100 g sałatki: 154 kcal \ B-9 g \ T-11 g \ W-4 g \ BŁ-2 g
Składniki
- por – 1 sztuka (150 g)
- groszek zielony mrożony – 1 szklanka (140 g)
- jajo – 4 sztuki (200 g)
- ser cheddar – 5 plastrów (125 g)
- majonez – 2 łyżki (40 g)
- koperek – 1 łyżka (4 g)
- szczypiorek – 1 łyżka (5 g)
- ogórek konserwowy – 2 sztuki (80 g)
- pieprz – do smaku
- sól – do smaku
Przygotowanie
- Jaja ugotuj na twardo, ostudź i oskub. Pokrój w niewielką kostkę.
- Groszek lekko obgotuj. Ser pokrój na niewielkie kawałki. Koperek i szczypiorek posiekaj drobno. Por przekrój wzdłóż i pokrój cienko.
- Wszystkie składniki przełóż do miski, dopraw i wymieszaj dokładnie.
- Podawaj z pieczywem.
Sałatka z porem, groszkiem, jajami i serem to prosty i pyszny pomysł na śniadanie lub dodatek do obiadu. Sprawdź koniecznie!