Surówka z Pora

5/5 - (Ocen: 1)
Surówka z pora

Wskazówki

10 minut
4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 85 kcal \ B-1 g \ T-6 g \ W-7 g \ BŁ-2 g
Wartość odżywcza 100 g surówki: 91 kcal \ B-1 g \ T-6 g \ W-7 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • por – 1/2 sztuki (80 g)
  • jabłko – 1 sztuka (180 g)
  • marchew – 1 sztuka (70 g)
  • pietruszka, natka – 1 łyżka (12 g)
  • majonez – 1 łyżka (30 g)
  • sok z cytryny – 1 łyżeczka (3 g)
  • pieprz – do smaku

Przygotowanie

Pora przekrój wzdłuż i pokrój drobno. Jabłko i marchew zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Skrop sokiem z cytryny. Natkę pietruszki posiekaj drobno i dodaj do reszty składników. Dopraw pieprzem i wymieszaj z majonezem.

Surówka z pora to fantastyczny dodatek do obiadu. Możesz ją podać do roladek z kurczaka, mielonych lub schabowego. Świetnie smakuje też z pieczoną rybą.

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz