Gnocchi ze Szpinakiem i Pomidorami

3.9/5 - (Ocen: 29)
Gnocchi ze szpinakiem i pomidorami

Wskazówki

15 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 544 kcal \ B-16 g \ T-13 g \ W-86 g \ BŁ-5 g
Wartość odżywcza 100 g dania: 89 kcal \ B-3 g \ T-2 g \ W-14 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Cebula – 1 sztuka (80 g)
  • Czosnek – 1 ząbek (5 g)
  • Oliwa – 1 łyżka (10 g)
  • Gnocchi – 1 opakowanie (500 g)
  • Szpinak, świeży – 1 opakowanie (200 g)
  • Pomidor – 2 sztuki (300 g)
  • Passata pomidorowa – 1/5 kartonika (100 g)
  • Ser mozzarella, tarty – 2 łyżki (24 g)
  • Sól – do smaku
  • Pieprz – do smaku

Przygotowanie

  1. Na oliwie zeszklij pokrojoną cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Dorzuć gnocchi i smaż przez 5 minut Dodaj opłukany szpinak. Smaż do momentu, aż lekko zwiędnie.
  2. Dodaj pokrojone w kostkę pomidory oraz passatę pomidorową. Dopraw pieprzem i solą do smaku. Gotuj 2-3 minuty.
  3. Dodaj tarty ser mozzarella, wymieszaj i podawaj.

Gnocchi ze szpinakiem i pomidorami to danie ekspresowe! Wystarczy 15-20 minut i pyszny posiłek gotowy 🙂 Zasmakuje każdemu.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

3.9/5 - (Ocen: 29)

Dodaj komentarz