
Wskazówki
15 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 544 kcal \ B-16 g \ T-13 g \ W-86 g \ BŁ-5 g
Wartość odżywcza 100 g dania: 89 kcal \ B-3 g \ T-2 g \ W-14 g \ BŁ-1 g
Składniki
- Cebula – 1 sztuka (80 g)
- Czosnek – 1 ząbek (5 g)
- Oliwa – 1 łyżka (10 g)
- Gnocchi – 1 opakowanie (500 g)
- Szpinak, świeży – 1 opakowanie (200 g)
- Pomidor – 2 sztuki (300 g)
- Passata pomidorowa – 1/5 kartonika (100 g)
- Ser mozzarella, tarty – 2 łyżki (24 g)
- Sól – do smaku
- Pieprz – do smaku
Przygotowanie
- Na oliwie zeszklij pokrojoną cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Dorzuć gnocchi i smaż przez 5 minut Dodaj opłukany szpinak. Smaż do momentu, aż lekko zwiędnie.
- Dodaj pokrojone w kostkę pomidory oraz passatę pomidorową. Dopraw pieprzem i solą do smaku. Gotuj 2-3 minuty.
- Dodaj tarty ser mozzarella, wymieszaj i podawaj.
Gnocchi ze szpinakiem i pomidorami to danie ekspresowe! Wystarczy 15-20 minut i pyszny posiłek gotowy 🙂 Zasmakuje każdemu.