Gnocchi w Kremowym Sosie z Suszonymi Pomidorami

4.2/5 - (Ocen: 39)
Gnocchi w kremowym sosie z suszonymi pomidorami

Wskazówki

20 minut
4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 468 kcal \ B-13 g \ T-21 g \ W-53 g \ BŁ-3 g
Wartość odżywcza 100 g dania: 131 kcal \ B-4 g \ T-6 g \ W-15 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Cebula – 1 sztuka (120 g)
  • Czosnek – 2 ząbki (10 g)
  • Oliwa – 2 łyżki (20 g)
  • Pomidorki koktajlowe – 2 garście (200 g)
  • Suszone pomidory w oleju – 8 sztuk (80 g)
  • Szpinak, świeży – 1/2 opakowania (100 g)
  • Śmietanka 12% – 1 opakowanie (250 g)
  • Gnocchi – 1 opakowanie (600 g)
  • Ser parmezan, tarty – 4 łyżki (40 g)
  • Bazylia, świeża – 1 garść (3 g)
  • Sól – do smaku
  • Pieprz – do smaku

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzej tłuszcz, podsmaż pokrojoną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek.
  2. Dodaj poprzekrajane pomidorki koktajlowe i drobno pokrojone pomidory suszone.
  3. Dodaj posiekane liście szpinaku. Podsmażaj chwilę i dolej śmietankę 12% (podkreślam ŚMIETANKĘ nie śmietanę).
  4. Dodaj sól i pieprz, dorzuć surowe gnocchi.
  5. Zagotuj, dodaj bazylię i parmezan. Gotuj chwilę, aż sos zgęstnieje. Smacznego!

Gnocchi w kremowym sosie z suszonymi pomidorami to jeden z najszybszych i najsmaczniejszych obiadów z dodatkiem klusek, jakie do tej pory przygotowałam 🙂 Polecam każdemu.

Oceń przepis

4.2/5 - (Ocen: 39)

Dodaj komentarz

Dodano do koszyka.
0 produktów - 0,00