Gnocchi w Kremowym Sosie

3.9/5 - (Ocen: 42)
Gnocchi w kremowym sosie

Wskazówki

20 minut
4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 478 kcal \ B-11 g \ T-23 g \ W-54 g \ BŁ-3 g
Wartość odżywcza 100 g dania: 117 kcal \ B-3 g \ T-6 g \ W-13 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Cebula – 1 sztuka (120 g)
  • Czosnek – 1 ząbek (5 g)
  • Oliwa – 1 łyżka (10 g)
  • Przecier pomidorowy – 1 łyżeczka (8 g)
  • Pomidor malinowy – 3 sztuki (600 g)
  • Bazylia, świeża – 1 garść (3 g)
  • Gnocchi – 1 opakowanie (600 g)
  • Serek mascarpone – 2/3 opakowania (150 g)
  • Ser grana padano, tarty – 3 łyżki (30 g)
  • Sól – do smaku
  • Pieprz – do smaku
  • Suszone pomidory z czosnkiem – 1/2 łyżeczki
  • Szpinak, świeży – 1/2 opakowania (100 g)

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż cebulę oraz czosnek. Dodaj koncentrat, a następnie pokrojone pomidory. Dorzuć bazylię i zagotuj.
  2. Dodaj surowe gnocchi. Dolej odrobinę wody. Zagotuj i dodaj sery. Wymieszaj i gotuj chwilę, aż sos zgęstnieje. Dodaj jeszcze trochę sera i bazylii. Smacznego!

Gnocchi w kremowym sosie z pomidorami to jeden z moich ulubionych, szybkich obiadków. Zawsze się sprawdza, szybko się przygotowuje i każdemu smakuje 🙂

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

3.9/5 - (Ocen: 42)

Dodaj komentarz