Wskazówki
20 minut
4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 478 kcal \ B-11 g \ T-23 g \ W-54 g \ BŁ-3 g
Wartość odżywcza 100 g dania: 117 kcal \ B-3 g \ T-6 g \ W-13 g \ BŁ-1 g
Składniki
- Cebula – 1 sztuka (120 g)
- Czosnek – 1 ząbek (5 g)
- Oliwa – 1 łyżka (10 g)
- Przecier pomidorowy – 1 łyżeczka (8 g)
- Pomidor malinowy – 3 sztuki (600 g)
- Bazylia, świeża – 1 garść (3 g)
- Gnocchi – 1 opakowanie (600 g)
- Serek mascarpone – 2/3 opakowania (150 g)
- Ser grana padano, tarty – 3 łyżki (30 g)
- Sól – do smaku
- Pieprz – do smaku
- Suszone pomidory z czosnkiem – 1/2 łyżeczki
- Szpinak, świeży – 1/2 opakowania (100 g)
Przygotowanie
- Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż cebulę oraz czosnek. Dodaj koncentrat, a następnie pokrojone pomidory. Dorzuć bazylię i zagotuj.
- Dodaj surowe gnocchi. Dolej odrobinę wody. Zagotuj i dodaj sery. Wymieszaj i gotuj chwilę, aż sos zgęstnieje. Dodaj jeszcze trochę sera i bazylii. Smacznego!
Gnocchi w kremowym sosie z pomidorami to jeden z moich ulubionych, szybkich obiadków. Zawsze się sprawdza, szybko się przygotowuje i każdemu smakuje 🙂