Sałatka Makaronowa z Pesto i Mozzarellą

3.8/5 - (Ocen: 35)
Sałatka makaronowa z pesto i mozzarellą

Wskazówki

25 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 399 kcal \ B-18 g \ T-21 g \ W-34 g \ BŁ-5 g
Wartość odżywcza 100 g sałatki: 180 kcal \ B-8 g \ T-9 g \ W-16 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • makaron pełnoziarnisty – 1 szklanka (80 g)
  • rukola – 2 garście (40 g)
  • pomidorki koktajlowe – 2 garście (180 g)
  • ser mozzarella, mini – 6 sztuk (62 g)
  • suszone pomidory w oleju – 5 sztuk (40 g)
  • pesto z bazylii – 1 łyżka (20 g)
  • pieprz – do smaku
  • słonecznik, nasiona – 1 łyżka (10 g)
  • oliwa – 1 łyżka (10 g)

Przygotowanie

Makaron ugotuj al dente. Słonecznik podpraż na patelni. Wszystkie składniki przełóż do miski. Dopraw, skrop oliwą i wymieszaj. Zjedz od razu lub zapakuj do pudełka (jeśli sałatkę chcesz zjeść za kilka godzin, oliwę dodaj dopiero przed spożyciem).

Sałatka makaronowa z pesto i mozzarellą to posiłek idealny do lunchboxa. Zrobisz go ekspresowo! Do takiej sałatki możesz dodać dowolne warzywa czy inne dodatki i zawsze będzie smakować.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

3.8/5 - (Ocen: 35)

Dodaj komentarz