Wskazówki
20 minut
4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 451 kcal \ B-15 g \ T-20 g \ W-51 g \ BŁ-2 g
Wartość odżywcza 100 g sałatki: 166 kcal \ B-6 g \ T-7 g \ W-19 g \ BŁ-1 g
Składniki
- Makaron orzo – 1 i 1/2 szklanki (250 g)
- Pomidorki koktajlowe – 2 garście (200 g)
- Ogórek zielony – 1 sztuka (180 g)
- Papryka czerwona – 1 średnia sztuka (190 g)
- Czerwona cebula – 1/2 małej sztuki (40 g)
- Ser feta – 3/4 kostki (150 g)
- Koperek – 2 łyżki (16 g)
- Pieprz – 1/3 łyżeczki
- Sok z cytryny – 2 łyżki (20 g)
- Oliwa – 4 łyżki (40 g)
Przygotowanie
- Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Przelej zimną wodą.
- Pomidorki poprzekrajaj, ogórka, paprykę, cebulę pokrój w kostkę. Ser feta pokrusz. Koperek posiekaj.
- Wszystkie składniki wrzuć do miski,dopraw pieprzem, sokiem z cytryny i dodaj oliwę. Wymieszaj. Smacznego!
Sałatka z makaronem orzo jest smaczna i bardzo pożywna. Przygotowanie zajmuje niewiele czasu. Spróbuj, warto 🙂