Makaron ze szpinakiem i łososiem wędzonym

4,6/5 - (Liczba ocen: 7)
Makaron ze szpinakiem i łososiem wędzonym

Wskazówki

25 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 695 kcal \ B-34 g \ T-27 g \ W-76 g \ BŁ-9 g

Składniki

  • Szpinak, mrożony – 1/2 opakowania (225 g)
  • Czosnek – 2 ząbki (5 g)
  • Cebula – 1/2 sztuki (80 g)
  • Masło klarowane – 1 łyżeczka (10 g)
  • Gałka muszkatołowa – 1/4 łyżeczki
  • Sól – do smaku
  • Pieprz – do smaku
  • Łosoś wędzony na zimno – 1 opakowanie (100 g)
  • Serek śmietankowy – 1/2 opakowania (70 g)
  • Pomidorki koktajlowe – 2 garście (200 g)
  • Ser sałatkowy a’la feta – 1/4 opakowania (60 g)
  • Makaron pappardelle świeży – 1 opakowanie (250 g)

Przygotowanie

  1. Na rozgrzanym maśle klarowanym lub oliwie podsmaż pokrojoną cebulę i czosnek. Dodaj szpinak, dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową i duś tak długo, aż brykiet się rozpadnie.
  2. Szpinak zsuń na bok patelni, dodaj pokrojonego w paski łososia oraz poprzekrajane pomidorki. Smaż przez chwilę a następnie dodaj serek śmietankowy oraz ser sałatkowy. Smaż jeszcze 3-4 minuty.
  3. Makaron ugotuj w osolonej wodzie, a następnie dodaj do szpinaku. Wymieszaj i podawaj.

Makaron ze szpinakiem i łososiem wędzonym to pomysł na szybki i pyszny obiad lub kolację. Wystarczy kilka chwil, aby posiłek był gotowy.

Składniki na patelni1
Składniki na patelni2
Składniki na patelni3
Składniki na patelni4
Składniki na patelni5
Składniki na patelni6

Szukasz prostych i zdrowych przepisów?

Zajrzyj na mój Instagram 🙂
Ponad 150tys. obserwatorów, masa kuchennych inspiracji i nie tylko!
instagram.com/odzywiajsiezdrowo

Oceń przepis

4,6/5 - (Liczba ocen: 7)

Dodaj komentarz

Item added to cart.
0 items - 0,00