Makaron ze szpinakiem i łososiem wędzonym

4.7/5 - (6 votes)
Makaron ze szpinakiem i łososiem wędzonym

Wskazówki

25 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
695 kcal \ B-34 g \ T-27 g \ W-76 g \ BŁ-9 g

Składniki

  • Szpinak, mrożony – 225 g (1/2 opakowania)
  • Czosnek – 5 g (2 ząbki)
  • Cebula – 80 g (1/2 sztuki)
  • Masło klarowane – 10 g (1 łyżeczka)
  • Gałka muszkatołowa – 1/4 łyżeczki
  • Sól – do smaku
  • Pieprz – do smaku
  • Łosoś wędzony na zimno – 100 g (1 opakowanie)
  • Serek śmietankowy – 70 g (1/2 opakowania)
  • Pomidorki koktajlowe – 200 g (2 garście)
  • Ser sałatkowy a’la feta – 60 g (1/4 opakowania)
  • Makaron pappardelle świeży – 250 g (1 opakowanie)

Przygotowanie

  1. Na rozgrzanym maśle klarowanym lub oliwie podsmaż pokrojoną cebulę i czosnek. Dodaj szpinak, dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową i duś tak długo, aż brykiet się rozpadnie.
  2. Szpinak zsuń na bok patelni, dodaj pokrojonego w paski łososia oraz poprzekrajane pomidorki. Smaż przez chwilę a następnie dodaj serek śmietankowy oraz ser sałatkowy. Smaż jeszcze 3-4 minuty.
  3. Makaron ugotuj w osolonej wodzie, a następnie dodaj do szpinaku. Wymieszaj i podawaj.

Makaron ze szpinakiem i łososiem wędzonym to pomysł na szybki i pyszny obiad lub kolację. Wystarczy kilka chwil, aby posiłek był gotowy.

xxx
xxx
xxx
xxx
xxx
xxx

Szukasz więcej prostych przepisów?

Zajrzyj na mój Instagram. Ponad 140tys. obserwatorów, masa kuchennych inspiracji i nie tylko :)
instagram.com/odzywiajsiezdrowo

Oceń przepis

4.7/5 - (6 votes)
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Item added to cart.
0 items - 0,00