Makaron z cukinią, szpinakiem i krewetkami

Makaron z cukinią, szpinakiem i krewetkami

Wskazówki

15 minut  3 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
539 kcal \ B-24 g \ T-24 g \ W-54 g \ BŁ-7 g

Składniki

  • Makaron Pappardelle – 250 g (1 opakowanie)
  • Masło klarowane – 15 g (1 łyżka)
  • Czosnek – 15 g (3 ząbki)
  • Płatki chilli – 1/3 łyżeczki
  • Krewetki Vannamei – 225 g (1 opakowanie)
  • Cukinia – 300 g (1/2 sztuki)
  • Szpinak, świeży – 200 g (1 opakowanie)
  • Pomidorki koktajlowe – 400 g (4 garście)
  • Śmietanka 30% – 150 g (3/4 opakowania)
  • Curry – 1/2 łyżeczki
  • Sól – do smaku
  • Pieprz – do smaku

Przygotowanie

  1. Krewetki oczyść i wymieszaj z płatkami chili. Akurat te Vannamei wystarczy dokładnie umyć, ewentualnie można usunąć pancerzyki.
  2. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć czosnek pokrojony w plasterki i krewetki. Smaż przez chwilę z obu stron. Ściągnij z patelni.
  3. Na tą samą patelnię wrzuć cukinię, smaż chwilę, dodaj pomidorki i opłukany szpinak. Smaż kilka minut, aż warzywa będą miękkie. Dodaj curry, sól i pieprz.
  4. Dolej śmietankę 30% lub mleczko kokosowe. Dodaj krewetki i gotuj chwilę.
  5. W międzyczasie wstaw makaron. Gdy już się ugotuje, wyłóż na patelnię. Dorzuć natkę pietruszki, wymieszaj i podawaj.

Makaron z cukinią, szpinakiem i krewetkami to danie szybkie i jednocześnie bardzo pyszne! Przygotujesz je w maksymalnie 20 minut.

Nie masz pomysłu na zdrowe śniadania?

Ten eBook to zbiór 40 szybkich, pysznych i zdrowych pomysłów na śniadania!

Większość przygotowuje się do 15-20 minut, więc są idealne dla Osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Produkty w przepisach są ogólnodostępne i kupisz je większości sklepów :)

Chcesz zobaczyć 3 bezpłatne przepisy z tego eBooka? Zapisz się na listę zainteresowanych!

E-book Zdrowe i pyszne śniadania

Przejdź do sklepu →

Oceń przepis

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Item added to cart.
0 items - 0,00