Najpyszniejsze Krewetki

5/5 - (Ocen: 1)
Najpyszniejsze krewetki

Wskazówki

10 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 197 kcal \ B-28 g \ T-8 g \ W-3 g \ BŁ-1 g
Wartość odżywcza 100 g krewetek: 111 kcal \ B-16 g \ T-5 g \ W-2 g \ BŁ-0 g

Składniki

  • Krewetki argentyńskie – 1 opak. (300 g)
  • Czosnek – 3 ząbki (15 g)
  • Płatki chilli – 1/2 łyżeczki
  • Pietruszka, natka – 2 łyżeczki (12 g)
  • Sok z cytryny – 2 łyżki (12 g)
  • Masło klarowane – 1 łyżka (15 g)

Przygotowanie

  1. Krewetki oczyść,  wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i płatkami chili.
  2. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć krewetki i smaż z obu stron.
  3. Skrop sokiem z cytryny, posyp natką pietruszki.
  4. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
  5. Podaj z bagietką.

Jak długo smażyć? Ciężko mi powiedzieć, bo nie mierzę czasu. Obserwuję co się dzieje z zawartością patelni.

Najprostszy przepis na najpyszniejsze krewetki. Przygotowuje się je dosłownie w kilka minut! Idealnie smakują w towarzystwie chrupiącej bagietki.

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz