Najpyszniejsze krewetki

Najpyszniejsze krewetki

Wskazówki

10 minut  2 porcje
1 porcja to: 266 kcal \ B-42 g \ T-9 g \ W-5 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Krewetki argentyńskie – 450 g (1 opakowanie)
  • Czosnek – 15 g (3 ząbki)
  • Płatki chilli – 2 g (1/2 łyżeczki)
  • Pietruszka, natka – 12 g (2 łyżeczki)
  • Sok z cytryny – 12 g (2 łyżki)
  • Masło klarowane (do smażenia) – 15 g (1 łyżka)

Przygotowanie

  1. Krewetki oczyść,  wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i płatkami chili.
  2. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć krewetki i smaż z obu stron.
  3. Skrop sokiem z cytryny, posyp natką pietruszki.
  4. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
  5. Podaj z bagietką

    Jak długo smażyć? Ciężko mi powiedzieć, bo nie mierzę czasu. Obserwuję co się dzieje z zawartością patelni.

0 0 votes
Oceń wpis
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Item added to cart.
0 items - 0,00