Makaron z Pomidorami i Burratą

4.4/5 - (Ocen: 8)
Makaron z pomidorami i burratą

Wskazówki

15 minut
3 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 473 kcal \ B-20 g \ T-19 g \ W-52 g \ BŁ-7 g
Wartość odżywcza 100 g dania: 154 kcal \ B-7 g \ T-6 g \ W-17 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • pomidorki koktajlowe – 4 garście (400 g)
  • czosnek – 2 ząbki (6 g)
  • oliwa – 1 łyżka (10 g)
  • koncentrat pomidorowy – 1 łyżka (20 g)
  • suszone pomidory z czosnkiem – 1 łyżeczka
  • pieprz – 1/3 łyżeczki
  • świeża bazylia – 1 garść
  • szpinak, świeży – 1/2 opakowania (100 g)
  • makaron pełnoziarnisty – 2 szklanki (200 g)
  • burrata – 1 sztuka (165 g)
  • ser grana padano, tarty – 2 łyżki (20 g)

Przygotowanie

Na oliwie podsmaż poprzekrajane pomidorki i czosnek. Dodaj koncentrat pomidorowy, bazylię i przyprawy. Dorzuć świeży szpinak, a gdy lekko zwiędnie dodaj ugotowany makaron. Wymieszaj. Dodaj burratę oraz ser grana padano. Podawaj od razu.

Makaron z pomidorami i burratą to pomysł na szybkie i pyszne danie 🙂 W dni, kiedy masz niewiele czasu na gotowanie sprawdzi się idealnie.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

4.4/5 - (Ocen: 8)

Dodaj komentarz