Sałatka Makaronowa z Awokado i Mozzarellą

5/5 - (Ocen: 1)
Sałatka makaronowa z awokado i mozzarellą

Wskazówki

15 minut
1 porcja
Wartość odżywcza 1 porcji: 373 kcal \ B-17 g \ T-17 g \ W-36 g \ BŁ-6 g
Wartość odżywcza 100 g sałatki: 135 kcal \ B-6 g \ T-6 g \ W-13 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • Makaron pełnoziarnisty – 1/3 szklanki (40 g)
  • Rukola – 1 garść (20 g)
  • Pomidorki koktajlowe – 1 garść (100 g)
  • Ser mozzarella, mini – 5 sztuk (35 g)
  • Awokado – 1/4 sztuki (35 g)
  • Czerwona cebula – 1/3 sztuki (40 g)
  • Suszone pomidory z czosnkiem – 1/2 łyżeczki
  • Sól i pieprz – do smaku
  • Oliwa – 1 łyżeczka (5 g)

Przygotowanie

Makaron ugotuj. Wszystkie pozostałe składniki oczyść, pokrój i wymieszaj. Do sałatki możesz tez dorzucić podprażone nasiona słonecznika.

Sałatka makaronowa z awokado i mozzarellą sprawdzi się zarówno jako posiłek do pracy, jak i sałatka na spotkanie w większym gronie. Jak widzisz wystarczy tylko kilka składników, kilka minut i pyszne danie gotowe 🙂

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz