Wskazówki
10 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 344 kcal \ B-17 g \ T-26 g \ W-10 g \ BŁ-3 g
Wartość odżywcza 100 g sałatki: 159 kcal \ B-8 g \ T-12 g \ W-5 g \ BŁ-1 g
Składniki
- Pomidorki koktajlowe – 2 garście (200 g)
- Awokado – 1/2 sztuki (80 g)
- Ser mozzarella, mini – 1 opakowanie (120 g)
- Bazylia – 1 łyżka (8 g)
- Pieprz – do smaku
- Oliwa – 2 łyżki (20 g)
- Krem balsamiczny – 1 łyżeczka (6 g)
Przygotowanie
Wszystkie składniki pokrój, przełóż do miski. Dopraw, skrop oliwą, kremem balsamicznym i wymieszaj.
Sałatka caprese z mini mozzarellą i awokado to pomysł na szybkie i smakowite danie. Zwróć uwagę na to, ze w przepisie podałam krem balsamiczny, a nie ocet. Te dwa produkty różnią się od siebie.