Wskazówki
20 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
339 kcal \ B-29 g \ W-24 g \ T-18 g \ BŁ-7 g
Składniki
- Brokuły – 500 g (1 duża sztuka)
- Jajo kurze – 250 g (5 sztuk)
- Pomidorki koktajlowe – 160 g (8 sztuk)
- Jogurt naturalny – 150 g (1 mały kubeczek)
- Czosnek – 1 ząbek
- Słonecznik łuskany – 1 łyżka
- Sól – 1 szczypta
- Pieprz – 1 szczypta
- Zioła prowansalskie – 1 łyżeczka
- Czarnuszka – 1 szczypta
Przygotowanie
Brokuły podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo. Jogurt wymieszać ze startym czosnkiem, pieprzem, ziołami prowansalskimi i szczyptą soli. Słonecznik delikatnie podprażyć na patelni. Wszystkie składniki ułożyć na talerzach, polać sosem jogurtowym, obsypać nasionami i czarnuszką.