Sałatka z brokułem i jajkami

4.7/5 - (Ocen: 3)
Sałatka z brokułem i jajkami

Wskazówki

20 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
339 kcal \ B-29 g \ W-24 g \ T-18 g \ BŁ-7 g

Składniki

  • Brokuły – 500 g (1 duża sztuka)
  • Jajo kurze – 250 g (5 sztuk)
  • Pomidorki koktajlowe – 160 g (8 sztuk)
  • Jogurt naturalny – 150 g (1 mały kubeczek)
  • Czosnek – 1 ząbek
  • Słonecznik łuskany – 1 łyżka
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta
  • Zioła prowansalskie – 1 łyżeczka
  • Czarnuszka – 1 szczypta

Przygotowanie

Brokuły podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo. Jogurt wymieszać ze startym czosnkiem, pieprzem, ziołami prowansalskimi i szczyptą soli. Słonecznik delikatnie podprażyć na patelni. Wszystkie składniki ułożyć na talerzach, polać sosem jogurtowym, obsypać nasionami i czarnuszką.

Banner newsletter Banner newsletter

❤️ 16 najlepszych przepisów z bloga

Dołącz do grona osób, które kochają zdrowe i smaczne jedzenie. Za zapis otrzymasz zbiór 16 najlepszych przepisów z bloga ⬇️⬇️

Oceń przepis

4.7/5 - (Ocen: 3)

Dodaj komentarz

Dodano do koszyka.
0 produktów - 0,00