Sałatka z brokułem i jajkami

Sałatka z brokułem i jajkami

Wskazówki

20 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
339 kcal \ B-29 g \ W-24 g \ T-18 g \ BŁ-7 g

Składniki

  • Brokuły – 500 g (1 duża sztuka)
  • Jajo kurze – 250 g (5 sztuk)
  • Pomidorki koktajlowe – 160 g (8 sztuk)
  • Jogurt naturalny – 150 g (1 mały kubeczek)
  • Czosnek – 1 ząbek
  • Słonecznik łuskany – 1 łyżka
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta
  • Zioła prowansalskie – 1 łyżeczka
  • Czarnuszka – 1 szczypta

Przygotowanie

Brokuły podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo. Jogurt wymieszać ze startym czosnkiem, pieprzem, ziołami prowansalskimi i szczyptą soli. Słonecznik delikatnie podprażyć na patelni. Wszystkie składniki ułożyć na talerzach, polać sosem jogurtowym, obsypać nasionami i czarnuszką.

Nie masz pomysłu na zdrowe śniadania?

Ten eBook to zbiór 40 szybkich, pysznych i zdrowych pomysłów na śniadania!

Większość przygotowuje się do 15-20 minut, więc są idealne dla Osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Produkty w przepisach są ogólnodostępne i kupisz je większości sklepów :)

Chcesz zobaczyć 3 bezpłatne przepisy z tego eBooka? Zapisz się na listę zainteresowanych!

E-book Zdrowe i pyszne śniadania

Przejdź do sklepu →

Oceń przepis

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Item added to cart.
0 items - 0,00