Print Friendly, PDF & Email

Sałatka z brokułem i jajkami

Wskazówki

20 minut  2 porcje
1 porcja to: 339 kcal \ B-29 g \ W-24 g \ T-18 g \ BŁ-7 g

Składniki

  • Brokuły – 500 g (1 duża sztuka)
  • Jajo kurze – 250 g (5 sztuk)
  • Pomidorki koktajlowe – 160 g (8 sztuk)
  • Jogurt naturalny – 150 g (1 mały kubeczek)
  • Czosnek – 1 ząbek
  • Słonecznik łuskany – 1 łyżka
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta
  • Zioła prowansalskie – 1 łyżeczka
  • Czarnuszka – 1 szczypta

Przygotowanie

Brokuły podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo. Jogurt wymieszać ze startym czosnkiem, pieprzem, ziołami prowansalskimi i szczyptą soli. Słonecznik delikatnie podprażyć na patelni. Wszystkie składniki ułożyć na talerzach, polać sosem jogurtowym, obsypać nasionami i czarnuszką.

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiadyE-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o
Item added to cart.
0 items - 0,00