Pasta Jajeczna z Wędzonym Łososiem

5/5 - (Ocen: 2)
Pasta z łososia wędzonego i jajek

Wskazówki

10 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji pasty: 293 kcal \ B-22 g \ T-21 g \ W-3 g \ BŁ-0 g
Wartość odżywcza 100 g pasty: 186 kcal \ B-14 g \ T-14 g \ W-2 g \ BŁ-0 g

Składniki

  • łosoś wędzony na gorąco – 1 opak. (115 g)
  • jajo – 2 sztuki (100 g)
  • koperek – 1 łyżka (4 g)
  • ogórek konserwowy – 2 sztuki (40 g)
  • majonez – 1 łyżka (25 g)
  • jogurt naturalny – 1 łyżka (30 g)
  • sól – 1 szczypta
  • pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

  1. Jaja ugotuj na twardo i ostudź.
  2. Łososia podziel na mniejsze kawałki, jaja i ogórki pokrój w drobną kostkę, koperek posiekaj.
  3. Wszystkie składniki wymieszaj (możesz je lekko rozgnieść widelcem), dodaj majonez, jogurt, sól, pieprz i jeszcze raz wymieszaj.
  4. Podawaj na pieczywie.

Pasta jajeczna z wędzonym łososiem to kolejny pomysł na pyszną i szybką pastę do kanapek. Wystarczy kilka składników i możesz się cieszyć smakiem 🙂

Banner newsletter Banner newsletter

❤️ 16 najlepszych przepisów z bloga

Dołącz do grona osób, które kochają zdrowe i smaczne jedzenie. Za zapis otrzymasz zbiór 16 najlepszych przepisów z bloga ⬇️⬇️

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 2)

2 komentarze do “Pasta Jajeczna z Wędzonym Łososiem”

Dodaj komentarz

Dodano do koszyka.
0 produktów - 0,00