Pasta Jajeczna z Wędzonym Łososiem

4.8/5 - (Ocen: 9)
Pasta z łososia wędzonego i jajek

Wskazówki

10 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji pasty: 293 kcal \ B-22 g \ T-21 g \ W-3 g \ BŁ-0 g
Wartość odżywcza 100 g pasty: 186 kcal \ B-14 g \ T-14 g \ W-2 g \ BŁ-0 g

Składniki

  • łosoś wędzony na gorąco – 1 opak. (115 g)
  • jajo – 2 sztuki (100 g)
  • koperek – 1 łyżka (4 g)
  • ogórek konserwowy – 2 sztuki (40 g)
  • majonez – 1 łyżka (25 g)
  • jogurt naturalny – 1 łyżka (30 g)
  • sól – 1 szczypta
  • pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

  1. Jaja ugotuj na twardo i ostudź.
  2. Łososia podziel na mniejsze kawałki, jaja i ogórki pokrój w drobną kostkę, koperek posiekaj.
  3. Wszystkie składniki wymieszaj (możesz je lekko rozgnieść widelcem), dodaj majonez, jogurt, sól, pieprz i jeszcze raz wymieszaj.
  4. Podawaj na pieczywie.

Pasta jajeczna z wędzonym łososiem to kolejny pomysł na pyszną i szybką pastę do kanapek. Wystarczy kilka składników i możesz się cieszyć smakiem 🙂

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

4.8/5 - (Ocen: 9)

2 komentarze do “Pasta Jajeczna z Wędzonym Łososiem”

Dodaj komentarz