Wskazówki
10 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji pasty: 293 kcal \ B-22 g \ T-21 g \ W-3 g \ BŁ-0 g
Wartość odżywcza 100 g pasty: 186 kcal \ B-14 g \ T-14 g \ W-2 g \ BŁ-0 g
Składniki
- łosoś wędzony na gorąco – 1 opak. (115 g)
- jajo – 2 sztuki (100 g)
- koperek – 1 łyżka (4 g)
- ogórek konserwowy – 2 sztuki (40 g)
- majonez – 1 łyżka (25 g)
- jogurt naturalny – 1 łyżka (30 g)
- sól – 1 szczypta
- pieprz – 1 szczypta
Przygotowanie
- Jaja ugotuj na twardo i ostudź.
- Łososia podziel na mniejsze kawałki, jaja i ogórki pokrój w drobną kostkę, koperek posiekaj.
- Wszystkie składniki wymieszaj (możesz je lekko rozgnieść widelcem), dodaj majonez, jogurt, sól, pieprz i jeszcze raz wymieszaj.
- Podawaj na pieczywie.
Pasta jajeczna z wędzonym łososiem to kolejny pomysł na pyszną i szybką pastę do kanapek. Wystarczy kilka składników i możesz się cieszyć smakiem 🙂
Uwielbiam Pani przepisy <3
Jak miło! Dziękuję 🙂 Bardzo się cieszę!