Wskazówki
15 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 407 kcal \ B-15 g \ T-32 g \ W-13 g \ BŁ-5 g
Składniki
- rukola – 3 garście (60 g)
- ser mozzarella – 1 opakowanie (125 g)
- pomidor malinowy – 2 sztuki (340 g)
- awokado – 1 sztuka (140 g)
- ogórek zielony – 1/3 sztuki (80 g)
- czerwona cebula – 1/3 sztuki (40 g)
- oliwa – 2 łyżki (20 g)
- krem balsamiczny – 1 łyżeczka (6 g)
- bazylia, świeża – 1 garść (3 g)
- sól – do smaku
- pieprz – do smaku
- suszone pomidory z czosnkiem – 2 szczypty
Przygotowanie
- Rukolę umyj, osusz i ułóż na talerzach.
- Pomidory, ogórki i awokado pokrój na plasterki. Cebulę pokrój w piórka.
- Wszystkie składniki poukładaj na talerzach. Posyp posiekaną bazylią, solą, pieprzem i suszonymi pomidorami. Skrop oliwą i kremem balsamicznym
Sałatka z mozzarellą, pomidorami i awokado to jedna z moich ulubionych sałatek. Jest szybka, pięknie wygląda i zawsze smakuje. Spróbuj koniecznie!