Sałatka z Mozzarellą, Pomidorami i Awokado

4.3/5 - (Ocen: 15)
Sałatka z mozzarellą, pomidorami i awokado

Wskazówki

15 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 407 kcal \ B-15 g \ T-32 g \ W-13 g \ BŁ-5 g

Składniki

  • rukola – 3 garście (60 g)
  • ser mozzarella – 1 opakowanie (125 g)
  • pomidor malinowy – 2 sztuki (340 g)
  • awokado – 1 sztuka (140 g)
  • ogórek zielony – 1/3 sztuki (80 g)
  • czerwona cebula – 1/3 sztuki (40 g)
  • oliwa – 2 łyżki (20 g)
  • krem balsamiczny – 1 łyżeczka (6 g)
  • bazylia, świeża – 1 garść (3 g)
  • sól – do smaku
  • pieprz – do smaku
  • suszone pomidory z czosnkiem – 2 szczypty

Przygotowanie

  1. Rukolę umyj, osusz i ułóż na talerzach.
  2. Pomidory, ogórki i awokado pokrój na plasterki. Cebulę pokrój w piórka.
  3. Wszystkie składniki poukładaj na talerzach. Posyp posiekaną bazylią, solą, pieprzem i suszonymi pomidorami. Skrop oliwą i kremem balsamicznym

Sałatka z mozzarellą, pomidorami i awokado to jedna z moich ulubionych sałatek. Jest szybka, pięknie wygląda i zawsze smakuje. Spróbuj koniecznie!

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

4.3/5 - (Ocen: 15)

Dodaj komentarz