
Wskazówki
20 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
300 kcal \ B-20 g \ W-15 g \ T-18 g \ BŁ-8 g
Składniki
- Brokuły – 500 g (1 duża sztuka)
- Ser sałatkowy a’la feta – 100 g (1/2 kostki)
- Pomidorki koktajlowe – 200 g (10 sztuk)
- Jogurt naturalny – 150 g (1 mały kubeczek)
- Czosnek – 1 ząbek
- Słonecznik, nasiona – 1 łyżka
- Sól – 1 szczypta
- Pieprz – 1 szczypta
- Czarnuszka – 1 szczypta
Przygotowanie
- Brokuły podziel na różyczki i ugotuj w osolonej wodzie.
- Ser sałatkowy pokrój w kostkę, pomidorki poprzekrajaj na połówki.
- Jogurt wymieszaj ze startym na tarce czosnkiem, pieprzem i szczyptą soli. Możesz ewentualnie dodać trochę koperku.
- Słonecznik delikatnie podpraż na patelni.
- Wszystkie składniki ułóż na półmisku, polej sosem jogurtowym, obsyp nasionami i czarnuszką.
Sałatka z brokułem, pomidorkami i serem sałatkowym świetnie sprawdzi się jako śniadanie, posiłek do pracy, kolacja lub sałatka na spotkanie w większym gronie. Jest pyszna i sycąca!