Sałatka z brokułem, pomidorkami i serem sałatkowym

4.8/5 - (Ocen: 5)
Sałatka z brokułem, pomidorkami i serem sałatkowym

Wskazówki

20 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 251 kcal \ B-17 g \ T-12 g \ W-16 g \ BŁ-7 g
Wartość odżywcza 100 g sałatki: 53 kcal \ B-4 g \ T-2 g \ W-3 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • brokuły – 1 duża sztuka (500 g)
  • ser sałatkowy a’la feta – 1/2 kostki (100 g)
  • pomidorki koktajlowe – 10 sztuk (200 g)
  • jogurt naturalny – 1 mały kubeczek (150 g)
  • czosnek – 1 ząbek
  • słonecznik, nasiona – 1 łyżka
  • sól – 1 szczypta
  • pieprz – 1 szczypta
  • czarnuszka – 1 szczypta

Przygotowanie

  1. Brokuły podziel na różyczki i ugotuj w osolonej wodzie.
  2. Ser sałatkowy pokrój w kostkę, pomidorki poprzekrajaj na połówki.
  3. Jogurt wymieszaj ze startym na tarce czosnkiem, pieprzem i szczyptą soli. Możesz ewentualnie dodać trochę koperku.
  4. Słonecznik delikatnie podpraż na patelni.
  5. Wszystkie składniki ułóż na półmisku, polej sosem jogurtowym, obsyp nasionami i czarnuszką.

Sałatka z brokułem, pomidorkami i serem sałatkowym świetnie sprawdzi się jako śniadanie, posiłek do pracy, kolacja lub sałatka na spotkanie w większym gronie. Jest pyszna i sycąca!

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

4.8/5 - (Ocen: 5)

Dodaj komentarz