Domowy chleb z ziarnami

Wskazówki

90 minut  1 bochenek
1 porcja to: xxx kcal \ B-x g \ W-x g \ T-x g \ BŁ-x g

Składniki

  • Świeże drożdże – 30g
  • Miód – 1 łyżeczka
  • Ciepła woda – 3 łyżki
  • Mąka pszenna pełnoziarnista – 300g
  • Mąka pszenna chlebowa – 200g
  • Mieszanka ziaren – 150g
  • Sól – 2 płaskie łyżeczki
  • Woda – 500 ml

Przygotowanie

Drożdże rozrabiamy z miodem i 3 łyżkami ciepłej wody. Odstawiamy na 10 minut. Do miski wsypujemy mąkę pszenną pełnoziarnistą i chlebową. Dodajemy wymieszane ziarna (135g nasion słonecznika i 15g siemienia lnianego) oraz sól. Mieszamy. Dodajemy drożdże. Mieszamy dokładnie, przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce, na 30 min do wyrośnięcia. Przekładamy do blaszki, posypujemy ziarnami słonecznika. Odkładamy na 15 minut. W tym czasie nagrzewamy piekarnik. Chleb pieczemy przez 10 minut w 220C, a następnie przez 30 min w 200C.

Na hasło ➡️ odzywiajsiezdrowo7 masz 7% rabatu w sklepie targroch.pl. Znajdziesz tam różnego rodzaju: mąki (m.in. orkiszową i gryczaną), słodzidła (m.in. syrop klonowy, daktylowy, z agawy, cukier kokosowy), kasze, ryż, bakalie, oleje itp.

https://www.odzywiajsiezdrowo.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-sniadania/

E-book: Zdrowe i pyszne śniadania

39,99 zł

Ten eBook to zbiór 40 szybkich, pysznych i zdrowych pomysłów na śniadania! Większość przygotowuje się do 15-20 minut, więc są idealne dla Osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Produkty w przepisach są ogólnodostępne i kupisz je większości sklepów :) Chcesz zobaczyć 3 bezpłatne przepisy z eBooka? Zapisz się na listę zainteresowanych!

Przejdź do sklepu →

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Item added to cart.
0 items - 0,00