Wskazówki
10 minut
1 porcja
Wartość odżywcza 1 porcji: 470 kcal \ B-25 g \ T-15 g \ W-60 g \ BŁ-4 g
Składniki
- banan – 1 sztuka (100 g)
- jajko – 1 sztuka (50 g)
- serek wiejski – 1/2 kubeczka (100 g)
- wiórki kokosowe – 1 łyżka (6 g)
- mąka orkiszowa jasna – 1/2 szklanki (50 g)
- proszek do pieczenia – 1/2 łyżeczki
- ekstrakt waniliowy – kilka kropli
- erytrol – 1/2 łyżeczki (5 g)
- owoce do podania
Przygotowanie
- Do naczynia blendera wrzuć banana, jajko, serek, wiórki, mąkę, proszek do pieczenia, ekstrakt waniliowy, erytrol. Wszystkie składniki zblenduj na gładko.
- Patelnię mocno rozgrzej, wylej odrobinę tłuszczu i przetrzyj papierowym ręcznikiem lub pędzelkiem. Za pomocą łyżki nakładaj porcje ciasta. Zmniejszy ogień, patelnię przykryj. Smaż z obu stron. Do przewracania placuszków najlepiej użyj sylikonowej łopatki.
- Podawaj z ulubionymi drobnymi owocami.
Przepis pochodzi z darmowego fragmentu eBooka: Zdrowe i pyszne śniadania.