Delikatne Placuszki z Serka Wiejskiego i Banana

3.7/5 - (Ocen: 86)
Delikatne placuszki z serka wiejskiego i banana

Wskazówki

10 minut
1 porcja
Wartość odżywcza 1 porcji: 470 kcal \ B-25 g \ T-15 g \ W-60 g \ BŁ-4 g

Składniki

  • banan – 1 sztuka (100 g)
  • jajko – 1 sztuka (50 g)
  • serek wiejski – 1/2 kubeczka (100 g)
  • wiórki kokosowe – 1 łyżka (6 g)
  • mąka orkiszowa jasna – 1/2 szklanki (50 g)
  • proszek do pieczenia – 1/2 łyżeczki
  • ekstrakt waniliowy – kilka kropli
  • erytrol – 1/2 łyżeczki (5 g)
  • owoce do podania

Przygotowanie

  1. Do naczynia blendera wrzuć banana, jajko, serek, wiórki, mąkę, proszek do pieczenia, ekstrakt waniliowy, erytrol. Wszystkie składniki zblenduj na gładko.
  2. Patelnię mocno rozgrzej, wylej odrobinę tłuszczu i przetrzyj papierowym ręcznikiem lub pędzelkiem. Za pomocą łyżki nakładaj porcje ciasta. Zmniejszy ogień, patelnię przykryj. Smaż z obu stron. Do przewracania placuszków najlepiej użyj sylikonowej łopatki.
  3. Podawaj z ulubionymi drobnymi owocami.

Przepis pochodzi z darmowego fragmentu eBooka: Zdrowe i pyszne śniadania.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

3.7/5 - (Ocen: 86)

Dodaj komentarz