Owsianka na budyniu z owocami

5/5 - (1 vote)
Owsianka na budyniu z owocami

Wskazówki

10 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 589 kcal \ B-19 g \ T-19 g \ W-84 g \ BŁ-10 g

Składniki

  • Płatki owsiane górskie – 1 szklanka (120 g)
  • Mleko 3,2% – 1 i 3/4 szklanki (400 g)
  • Budyń w proszku – 3 łyżki (24 g)
  • Kakao – 1 łyżka (10 g)
  • Syrop daktylowy – 2 łyżki (24 g)
  • Maliny – 1 garść (70 g)
  • Jeżyny – 1 garść (65 g)
  • Borówki – 1 garść (50 g)
  • Banan – 1/2 sztuki (60 g)
  • Pasta pistacjowa – 1 łyżka (20 g)
  • Wiórki kokosowe – 1 łyżka (6 g)

Przygotowanie

  1. W 0,5 szklanki mleka rozrób proszek budyniowy i kakao. W garnku podgrzej mleko z płatkami. Gdy lekko zmiękną, dodaj rozrobiony budyń. Zagotuj i ciągle mieszaj, żeby się nie przypaliło.
  2. Posłodź do smaku. Przełóż do miseczek i przystrój owocami.

Owsianka na budyniu z owocami to pomysł na pyszne, słodkie śniadanie. Podczas jedzenia ma się wrażenie, że zjada się deser. Myślę, że nie jedna osoba będzie zachwycona.

Gotowanie płatków owsianych
Przygotowanie budyniu
Dodanie syropu do owsianki na budyniu

Szukasz prostych i zdrowych przepisów?

Zajrzyj na mój Instagram 🙂
Ponad 145tys. obserwatorów, masa kuchennych inspiracji i nie tylko!
instagram.com/odzywiajsiezdrowo

Oceń przepis

5/5 - (1 vote)
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Item added to cart.
0 items - 0,00