Owsianka na budyniu z owocami

5/5 - (1 vote)
Owsianka na budyniu z owocami

Wskazówki

10 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
578 kcal \ B-19 g \ T-19 g \ W-83 g \ BŁ-11 g

Składniki

  • Płatki owsiane górskie – 120 g (1 szklanka)
  • Mleko 3,2% – 400 g (1 i 3/4 szklanki)
  • Budyń w proszku – 24 g (3 łyżki)
  • Kakao – 10 g (1 łyżka)
  • Syrop daktylowy – 24 g (2 łyżki)
  • Maliny – 70 g (1 garść)
  • Jeżyny – 65 g (1 garść)
  • Borówki – 50 g (1 garść)
  • Banan – 60 g (1/2 sztuki)
  • Pasta pistacjowa – 20 g (1 łyżka)
  • Wiórki kokosowe – 6 g (1 łyżka)

Przygotowanie

  1. W 0,5 szklanki mleka rozrób proszek budyniowy i kakao. W garnku podgrzej mleko z płatkami. Gdy lekko zmiękną, dodaj rozrobiony budyń. Zagotuj i ciągle mieszaj, żeby się nie przypaliło.
  2. Posłodź do smaku. Przełóż do miseczek i przystrój owocami.

Owsianka na budyniu z owocami to pomysł na pyszne, słodkie śniadanie. Podczas jedzenia ma się wrażenie, że zjada się deser. Myślę, że nie jedna osoba będzie zachwycona.

Gotowanie płatków owsianych
Przygotowanie budyniu
Dodanie syropu do owsianki na budyniu

Nie masz pomysłu na zdrowe śniadania?

Ten eBook to zbiór 40 szybkich, pysznych i zdrowych pomysłów na śniadania!

Większość przygotowuje się do 15-20 minut, więc są idealne dla Osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Produkty w przepisach są ogólnodostępne i kupisz je większości sklepów :)

Chcesz zobaczyć 3 bezpłatne przepisy z tego eBooka? Zapisz się na listę zainteresowanych!

E-book Zdrowe i pyszne śniadania

Przejdź do sklepu →

Oceń przepis

5/5 - (1 vote)
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Item added to cart.
0 items - 0,00