Owsianka na Budyniu z Owocami

5/5 - (Ocen: 2)
Owsianka na budyniu z owocami

Wskazówki

10 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji z dodatkami: 589 kcal \ B-19 g \ T-19 g \ W-84 g \ BŁ-10 g
Wartość odżywcza 1 porcji bez dodatków: 375 kcal \ B-15 g \ T-12 g \ W-55 g \ BŁ-4 g

Składniki

Owsianka

  • Płatki owsiane górskie – 1 szklanka (120 g)
  • Mleko 3,2% – 1 i 3/4 szklanki (400 g)
  • Budyń w proszku – 3 łyżki (24 g)
  • Kakao – 1 łyżka (10 g)

Przykładowe dodatki

  • Syrop daktylowy – 2 łyżki (24 g)
  • Maliny – 1 garść (70 g)
  • Jeżyny – 1 garść (65 g)
  • Borówki – 1 garść (50 g)
  • Banan – 1/2 sztuki (60 g)
  • Pasta pistacjowa – 1 łyżka (20 g)
  • Wiórki kokosowe – 1 łyżka (6 g)

Przygotowanie

  1. W 0,5 szklanki mleka rozrób proszek budyniowy i kakao. W garnku podgrzej mleko z płatkami. Gdy lekko zmiękną, dodaj rozrobiony budyń. Zagotuj i ciągle mieszaj, żeby się nie przypaliło.
  2. Posłodź do smaku. Przełóż do miseczek i przystrój owocami.

Owsianka na budyniu z owocami to pomysł na pyszne, słodkie śniadanie. Podczas jedzenia ma się wrażenie, że zjada się deser. Myślę, że nie jedna osoba będzie zachwycona.

Gotowanie płatków owsianych
Przygotowanie budyniu
Dodanie syropu do owsianki na budyniu

Znajdziesz w nim aż 30 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 2)

Dodaj komentarz