Placuszki bananowo-szpinakowe z owocami

5/5 - (Ocen: 1)
Placuszki bananowo-szpinakowe z owocami

Wskazówki

15 minut
1 porcja
Wartość odżywcza 1 porcji z dodatkami: 482 kcal \ B-18 g \ T-9 g \ W-82 g \ BŁ-11 g
Wartość odżywcza 1 porcji bez dodatków: 441 kcal \ B-17 g \ T-9 g \ W-75 g \ BŁ-7 g
Wartość odżywcza 100 g samych placuszków: 123 kcal \ B-5 g \ T-2 g \ W-21 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • Banan – 1 sztuka (120 g)
  • Jajo – 1 sztuka (50 g)
  • Mąka orkiszowa jasna – 2 łyżki (30 g)
  • Proszek do pieczenia – 1/2 łyżeczki
  • Płatki owsiane górskie – 3 łyżki (30 g)
  • Napój owsiany – 1/3 szklanki (80 g)
  • Szpinak, świeży – 2 garście (50 g)

Przykładowe dodatki

  • Truskawki – 1/2 garści (35 g)
  • Borówki – 1/2 garści (25 g)
  • Maliny – 1/2 garści (35 g)

Przygotowanie

  1. Płatki zmiel na mąkę. Wszystkie składniki zblenduj na gładką masę.
  2. Smaż na rozgrzanej płycie multigrilla lub patelni lekko przetartej tłuszczem.
  3. Podawaj z owocami.

Placuszki bananowo-szpinakowe z owocami możesz przygotować zarówno na płycie Multigrilla jak i na zwykłej patelni. Świetnie sprawdzą się jako posiłek do szkolnej śniadaniówki.

Szukasz prostych i zdrowych przepisów?

Zajrzyj na mój Instagram 🙂
Ponad 150tys. obserwatorów, masa kuchennych inspiracji i nie tylko!
instagram.com/odzywiajsiezdrowo

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz

Item added to cart.
0 items - 0,00