Bezglutenowe placuszki z owocami

Bezglutenowe placuszki z owocami

Jaja zmiksować z ksylitolem. Dodać mleko kokosowe, przesianą mąkę, sodę i zmiksować ponownie. W razie potrzeby dolać wodę. Na patelni rozgrzać olej kokosowy – nadmiar wlać do ciasta i wymieszać. Ciasto wlewać małymi porcjami na patelnię. Smażyć ok 1-2 min z każdej strony.

Pudding chia z musem z mango

Pudding chia z musem z mango

Banana zmiksować z mlekiem kokosowym, dodać nasiona chia i wymieszać. Odstawić na 15 minut i ponownie wymieszać. Przełożyć do lodówki. Po 2h wyciągnąć. Mango obrać i zblendować. Do pucharków nakładać naprzemiennie mus i pudding.

Sycące batoniki kokosowe z żurawiną i pistacjami

Sycące batoniki kokosowe z żurawiną i pistacjami

Olej kokosowy rozpuścić. Dodać miód i kakao. Mieszać tak długo, aż miód się rozpuści. Dodać szczyptę soli, wiórki, popping z amarantusa, żurawinę i pokruszone pistacje. W razie gdyby masa była płynna dosypać popping z amarantusa.

Przepyszny jabłecznik jaglany

Przepyszny jabłecznik jaglany

Kaszę ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu (dorzuciłam jeszcze wanilię). Powinna być lekko niedogotowana. Wyłożyć do formy i polać mlekiem kokosowym. Jabłko pokroić w cienkie plastry i ułożyć na kaszy. W garnuszku rozpuścić olej kokosowy, dodać cynamon i miód.

Obłędna bita śmietana kokosowa z owocami

Obłędna bita śmietana kokosowa z owocami

Mleko kokosowe mocno schłodzić, aby oddzielić warstwę mleka od śmietanki. Delikatnie zebrać śmietankę (płyn można w późniejszym czasie dodać do smoothie), przełożyć do miski i ubijać na najwyższych obrotach przez około 3 minuty – aż stanie się delikatna i puszysta.

Najlepsze czekoladowe pralinki

Najlepsze czekoladowe pralinki

Z przepisu powinno wyjść około 15 pralinek. Olej kokosowy rozpuścić w misce zanurzonej w gorącej wodzie. Dodać kakao, miód, sól, cynamon lub chilli i dokładnie wymieszać – tak by pozbyć się grudek. Masę przelać do silikonowych foremek, schować do zamrażalnika na 10-15 minut.