Bezglutenowe placuszki z owocami

5/5 - (Ocen: 1)
Bezglutenowe placuszki z owocami

Wskazówki

15 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
310 kcal \ B-10 g \ W-37 g \ T-15 g \ BŁ-3 g

Składniki

  • Soda – 3 g (1/2 łyżeczki)
  • Olej kokosowy – 10 g (1 łyżeczka)
  • Ksylitol – 7 g (1 łyżeczka)
  • Jajo kurze – 100 g (2 sztuki)
  • Mąka ryżowa – 36 g (3 łyżki)
  • Mleko kokosowe – 30 g (3 łyżki)
  • Mąka kasztanowa – 48 g (4 łyżki

Przygotowanie

Jaja zmiksować z ksylitolem. Dodać mleko kokosowe, przesianą mąkę, sodę i zmiksować ponownie. W razie potrzeby dolać wodę. Na patelni rozgrzać olej kokosowy – nadmiar wlać do ciasta i wymieszać. Ciasto wlewać małymi porcjami na patelnię. Smażyć ok 1-2 min z każdej strony. Z przepisu wychodzi 10-12 placuszków.
Podawać z ulubionymi owocami i czekoladą z oleju kokosowego i kakao.

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

2 komentarze do “Bezglutenowe placuszki z owocami”

Dodaj komentarz