Bezglutenowe placuszki z owocami

5/5 - (Ocen: 1)
Bezglutenowe placuszki z owocami

Wskazówki

15 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
310 kcal \ B-10 g \ W-37 g \ T-15 g \ BŁ-3 g

Składniki

  • Soda – 3 g (1/2 łyżeczki)
  • Olej kokosowy – 10 g (1 łyżeczka)
  • Ksylitol – 7 g (1 łyżeczka)
  • Jajo kurze – 100 g (2 sztuki)
  • Mąka ryżowa – 36 g (3 łyżki)
  • Mleko kokosowe – 30 g (3 łyżki)
  • Mąka kasztanowa – 48 g (4 łyżki

Przygotowanie

Jaja zmiksować z ksylitolem. Dodać mleko kokosowe, przesianą mąkę, sodę i zmiksować ponownie. W razie potrzeby dolać wodę. Na patelni rozgrzać olej kokosowy – nadmiar wlać do ciasta i wymieszać. Ciasto wlewać małymi porcjami na patelnię. Smażyć ok 1-2 min z każdej strony. Z przepisu wychodzi 10-12 placuszków.
Podawać z ulubionymi owocami i czekoladą z oleju kokosowego i kakao.

Banner newsletter Banner newsletter

❤️ 16 najlepszych przepisów z bloga

Dołącz do grona osób, które kochają zdrowe i smaczne jedzenie. Za zapis otrzymasz zbiór 16 najlepszych przepisów z bloga ⬇️⬇️

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

2 komentarze do “Bezglutenowe placuszki z owocami”

Dodaj komentarz

Dodano do koszyka.
0 produktów - 0,00