Print Friendly, PDF & Email

Przepyszny jabłecznik jaglany

Wskazówki

40 minut  5 porcji
1 porcja to: 289 kcal \ B-3 g \ W-25 g \ T-21 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • Mąka jaglana – 10 g (1 łyżka)
  • Masło klarowane – 15 g (1 łyżka)
  • Wiórki kokosowe – 18 g (3 łyżki)
  • Olej kokosowy – 60 g (5 łyżeczek)
  • Miód – 20 g (2 łyżki)
  • Mleko kokosowe – 50 g (1/4 szklanki)
  • Jabłko – 160 g (1 duża sztuka)
  • Cynamon – 1/2 łyżeczki
  • Kasza jaglana – 100 g (1 woreczek)

Przygotowanie

Kaszę ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu (dorzuciłam jeszcze wanilię). Powinna być lekko niedogotowana. Wyłożyć do formy i polać mlekiem kokosowym. Jabłko pokroić w cienkie plastry i ułożyć na kaszy. W garnuszku rozpuścić olej kokosowy, dodać cynamon i miód. Powstałym sosem polać jabłko. Wstawić do piekarnika nastawionego na 200C i zapiekać około 15 minut. Z masła klarowanego, mąki jaglanej lub ryżowej i wiórków kokosowych przygotować kruszonkę. Wyciągnąć ciasto, posypać kruszonką i zapiekać kolejne 10-15 minut. Najlepiej smakuje na ciepło.

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiadyE-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

2
Dodaj komentarz

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Katarzyna Wawrzyniak-PiekarskaMarcin Nowak Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Marcin Nowak
Gość
Marcin Nowak

Na jakiej wielkości formę jest przepis?

Item added to cart.
0 items - 0,00