Najlepsze czekoladowe pralinki

Oceń
Najlepsze czekoladowe pralinki

Wskazówki

30 minut  15 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki:
84 kcal \ B-0 g \ W-3 g \ T-8 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Miód – 30 g (2 łyżki)
  • Kakao niesłodzone – 30 g (3 łyżki)
  • Olej kokosowy – 120 g (6 łyżek)
  • Cynamon – 1/2 łyżeczki
  • Sól – 1 szczypta
  • Przyprawa chili – 1 szczypta

Przygotowanie

Z przepisu powinno wyjść około 15 pralinek. Olej kokosowy rozpuścić w misce zanurzonej w gorącej wodzie. Dodać kakao, miód, sól, cynamon lub chilli i dokładnie wymieszać – tak by pozbyć się grudek. Masę przelać do silikonowych foremek, schować do zamrażalnika na 10-15 minut. Przechowywać w lodówce.

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz