Sałatka z Figami i Halloumi

5/5 - (Ocen: 1)
Sałatka z figami i halloumi

Wskazówki

15 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 516 kcal \ B-22 g \ T-36 g \ W-27 g \ BŁ-4 g
Wartość odżywcza 100 g sałatki: 214 kcal \ B-9 g \ T-15 g \ W-11 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • rukola – 3 garście (60 g)
  • ser halloumi – 1/2 opakowania (113 g)
  • figi, świeże – 4 sztuki (200 g)
  • szynka szwarcwaldzka – 4 plastry (44 g)
  • orzechy włoskie – 1 garść (30 g)
  • pieprz – 1 szczypta
  • oliwa – 2 łyżki (20 g)
  • krem balsamiczny – 1 łyżka (16 g)

Przygotowanie

  1. Halloumi pokrój na kawałki i zgrilluj na patelni.
  2. Rukolę umyj, osusz i ułóż na talerzach.
  3. Figi umyj, pokrój w ósemki i poukładaj na rukoli.
  4. Szynkę zwiń w różyczki i ułóż na talerzach.
  5. Całość posyp podprażonymi orzechami, dopraw pieprzem skrop oliwą i kremem balsamicznym.

Sałatka z figami i halloumi świetnie sprawdzi się jako posiłek do lunchboxa, szybka kolacja lub sałatka imprezowa. Sprawdź koniecznie i przekonaj się jak smakuje!

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz