Sałatka z Selerem i Żurawiną

4.1/5 - (Ocen: 33)
Sałatka z selerem i żurawiną

Wskazówki

20 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 460 kcal \ B-29 g \ T-25 g \ W-30 g \ BŁ-5 g
Wartość odżywcza 100 g sałatki: 163 kcal \ B-10 g \ T-9 g \ W-10 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • kurczak, filet z piersi – 1 sztuka (200 g)
  • oliwa – 1 łyżka (10 g)
  • papryka słodka – 1 łyżeczka (4 g)
  • papryka ostra – 1/3 łyżeczki
  • curry – 1/2 łyżeczki
  • sól – do smaku
  • pieprz – do smaku
  • czerwona cebula – 1/2 sztuki (60 g)
  • seler konserwowy – 1/2 opakowania (85 g)
  • kukurydza konser. – 1/2 małej puszki (80 g)
  • pietruszka, natka – 1 łyżka (12 g)
  • majonez – 1 łyżka (30 g)
  • jogurt naturalny – 1 łyżka (20 g)
  • żurawina, suszona – 1 garść (30 g)
  • słonecznik, nasiona – 1 garść (30 g)

Przygotowanie

  1. Mięso pokrój, dopraw i podsmaż na oliwie. Odstaw do przestudzenia.
  2. Cebulę pokrój na kawałki, a seler i kukurydzę odsącz. Pietruszkę posiekaj drobno. Słonecznik podpraż na patelni.
  3. Wszystkie składniki przełóż do miski,, wymieszaj, a jeśli będzie taka potrzeba to dopraw do smaku.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

4.1/5 - (Ocen: 33)

Dodaj komentarz