Sałatka z selerem i żurawiną

5/5 - (Ocen: 1)
Sałatka z selerem i żurawiną

Wskazówki

20 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 460 kcal \ B-29 g \ T-25 g \ W-30 g \ BŁ-5 g
Wartość odżywcza 100 g sałatki: 163 kcal \ B-10 g \ T-9 g \ W-10 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • kurczak, filet z piersi – 1 sztuka (200 g)
  • oliwa – 1 łyżka (10 g)
  • papryka słodka – 1 łyżeczka (4 g)
  • papryka ostra – 1/3 łyżeczki
  • curry – 1/2 łyżeczki
  • sól – do smaku
  • pieprz – do smaku
  • czerwona cebula – 1/2 sztuki (60 g)
  • seler konserwowy – 1/2 opakowania (85 g)
  • kukurydza konser. – 1/2 małej puszki (80 g)
  • pietruszka, natka – 1 łyżka (12 g)
  • majonez – 1 łyżka (30 g)
  • jogurt naturalny – 1 łyżka (20 g)
  • żurawina, suszona – 1 garść (30 g)
  • słonecznik, nasiona – 1 garść (30 g)

Przygotowanie

  1. Mięso pokrój, dopraw i podsmaż na oliwie. Odstaw do przestudzenia.
  2. Cebulę pokrój na kawałki, a seler i kukurydzę odsącz. Pietruszkę posiekaj drobno. Słonecznik podpraż na patelni.
  3. Wszystkie składniki przełóż do miski,, wymieszaj, a jeśli będzie taka potrzeba to dopraw do smaku.

Sałatka z selerem i żurawiną jest idealna na świąteczny lub imprezowy stół. Robi się ją szybko i zawsze dobrze smakuje. Sprawdź koniecznie!

Szukasz prostych i zdrowych przepisów?

Zajrzyj na mój Instagram 🙂
Ponad 150tys. obserwatorów, masa kuchennych inspiracji i nie tylko!
instagram.com/odzywiajsiezdrowo

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz

Item added to cart.
0 items - 0,00