Wskazówki
20 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 460 kcal \ B-29 g \ T-25 g \ W-30 g \ BŁ-5 g
Wartość odżywcza 100 g sałatki: 163 kcal \ B-10 g \ T-9 g \ W-10 g \ BŁ-2 g
Składniki
- kurczak, filet z piersi – 1 sztuka (200 g)
- oliwa – 1 łyżka (10 g)
- papryka słodka – 1 łyżeczka (4 g)
- papryka ostra – 1/3 łyżeczki
- curry – 1/2 łyżeczki
- sól – do smaku
- pieprz – do smaku
- czerwona cebula – 1/2 sztuki (60 g)
- seler konserwowy – 1/2 opakowania (85 g)
- kukurydza konser. – 1/2 małej puszki (80 g)
- pietruszka, natka – 1 łyżka (12 g)
- majonez – 1 łyżka (30 g)
- jogurt naturalny – 1 łyżka (20 g)
- żurawina, suszona – 1 garść (30 g)
- słonecznik, nasiona – 1 garść (30 g)
Przygotowanie
- Mięso pokrój, dopraw i podsmaż na oliwie. Odstaw do przestudzenia.
- Cebulę pokrój na kawałki, a seler i kukurydzę odsącz. Pietruszkę posiekaj drobno. Słonecznik podpraż na patelni.
- Wszystkie składniki przełóż do miski,, wymieszaj, a jeśli będzie taka potrzeba to dopraw do smaku.