Wskazówki
15 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 380 kcal \ B-14 g \ T-29 g \ W-15 g \ BŁ-4 g
Składniki
- rukola – 2 garście (40 g)
- roszponka – 2 garście (40 g)
- oliwa – 2 łyżki (20 g)
- sok z cytryny – 1 łyżka (6 g)
- halloumi – 1/2 kostki (110 g)
- pomidorki koktajlowe – 2 garście (200 g)
- awokado – 1/2 sztuki (70 g)
- granat – 2 łyżki (40 g)
- borówki – 1 garść (60 g)
- krem balsamiczny – 5 g
- sól i pieprz – do smaku
Przygotowanie
- Halloumi zgrillowuj na patelni.
- Rukolę i roszponkę umyj, ułoży na talerzach. Pomidorki poprzekrajaj, awokado pokój na kawałki i poukłada na sałacie. Dorzuci borówki i pestki granatu. Sok z cytryny wymieszaj z oliwą i skropi sałatkę. Na wierzchu ułóż plastry halloumi, polej kremem balsamicznym.
- Ewentualnie dopraw solą i pieprzem.
Przepis pochodzi z darmowego fragmentu eBooka: Zdrowe i pyszne śniadania.