Sałatka z Winogronami i Selerem

4.2/5 - (Ocen: 20)
Sałatka z winogronami i selerem

Wskazówki

20 minut
4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 263 kcal \ B-4 g \ T-15 g \ W-27 g \ BŁ-4 g
Wartość odżywcza 100 g sałatki: 111 kcal \ B-2 g \ T-6 g \ W-12 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • winogrona – 1 kiść (400 g)
  • orzechy włoskie – 2 garście (45 g)
  • jabłko – 2 sztuki (250 g)
  • seler naciowy – 4 łodygi (165 g)
  • majonez – 2 płaskie łyżki (40 g)
  • jogurt naturalny – 1 łyżka (30 g)
  • sok z cytryny – 1 łyżka (6 g)
  • miód – 1 łyżeczka (10 g)
  • sól – 1 szczypta
  • pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

  1. Orzechy podpraż na patelni. Jabłka, seler naciowy i winogrona pokrój.
  2. Przygotuj sos: wymieszaj jogurt, majonez, sok z cytryny, miód oraz sól i pieprz.
  3. Wszystkie składniki przełóż do miski, dodaj sos i wymieszaj.

Sałatka z winogronami i selerem to wbrew pozorom jedna z pyszniejszych sałatek. Składniki wzajemnie się uzupełniają, dzięki czemu świetnie smakuje. Nadaje się jako sałatka imprezowa lub do lunchboxa.

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

4.2/5 - (Ocen: 20)

Dodaj komentarz