Wskazówki
15 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 435 kcal \ B-22 g \ T-27 g \ W-29 g \ BŁ-5 g
Składniki
- Mix sałat – 1/3 opakowania (60 g)
- Rukola – 1 garść (20 g)
- Figi, świeże – 5 sztuk (210 g)
- Łosoś wędzony na gorąco – 1 opak. (115 g)
- Ser sałatkowy a’la feta – 1/4 opak. (75 g)
- Migdały, płatki – 1 łyżka (10 g)
- Oliwa – 2 łyżki (20 g)
- Syrop z agawy – 1 łyżka (15 g)
- Sok z cytryny – 2 łyżki (12 g)
- Pieprz – 1 szczypta
Przygotowanie
- Sałaty przełóż na talerze.
- Figi pokrój na ćwiartki, łososia podziel na mniejsze kawałki, płatki migdałów podpraż na patelni. Wszystkie składniki wyłóż na sałacie. Dodaj pokruszony ser sałatkowy.
- Oliwę wymieszaj z miodem lub syropem z agawy i sokiem z cytryny. Skrop sałatkę. Oprósz pieprzem i podawaj.
Sałatka z figami i łososiem wędzonym zaskoczy Cię swoim smakiem. Nie dość, że jest szybka w przygotowaniu, to dodatkowo świetnie smakuje!