Wskazówki
15 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 437 kcal \ B-9 g \ T-29 g \ W-31 g \ BŁ-11 g
Wartość odżywcza 100 g sałatki: 111 kcal \ B-2 g \ T-7 g \ W-8 g \ BŁ-3 g
Składniki
- Rukola – 2 garście (40 g)
- Awokado – 1 sztuka (140 g)
- Burak gotowany – 3 sztuki (360 g)
- Borówki – 2 garście (100 g)
- Maliny – 1 garść (70 g)
- Orzechy włoskie – 1 garść (30 g)
- Dressing miodowo-musztard. – 5 łyżek (50 g)
Przygotowanie
- Rukolę dokładnie umyj i ułóż na talerzach.
- Awokado i buraki pokrój w kostkę i wyłóż na rukoli. Dorzuć umyte borówki i maliny.
- Przygotuj dressing miodowo-musztardowy. Orzechy podpraż na patelni.
- Sałatkę dopraw pieprzem, dorzuć orzechy, skrop dressingiem i zjedz ze smakiem
Sałatka z burakami, awokado i owocami to bomba witamin i składników mineralnych. Składniki świetnie się komponują i razem smakują fantastycznie.