Bowl z Tofu i Burakami

5/5 - (Ocen: 1)
Bowl z tofu i burakami

Wskazówki

10 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 491 kcal \ B-19 g \ T-28 g \ W-37 g \ BŁ-9 g

Składniki

Marynata do tofu

  • Sos sojowy – 2 łyżki (20 g)
  • Sos sriracha – 1 łyżka (12 g)
  • Syrop klonowy – 1 łyżka (12 g)

Składniki główne

  • Mix sałat – 1/2 opakowania (80 g)
  • Cebula czerwona – 1/3 sztuki (40 g)
  • Pomidorki koktajlowe – 2 garście (200 g)
  • Ogórek zielony – 1/2 sztuki (90 g)
  • Papryczka jalapeno – 2 łyżki (30 g)
  • Kotlety buraczane – 2 sztuki (170 g)
  • Tofu naturalne – 1 opakowanie (180 g)
  • Oliwa – 2 łyżki (20 g)
  • Sezam, nasiona – 1/2 łyżeczki (3 g)

Przygotowanie

  1. Tofu zamarynuj (im dłużej się marynuje, tym lepiej).
  2. Podsmaż na łyżce oliwy do zezłocenia. Gotowe burgery zgrilluj.
  3. Wszystkie składniki oczyść, pokrój i ułóż na talerzach. Dopraw pieprzem, skrop oliwą. Kotlety buraczane możesz polać kremem balsamicznym.

Bowl z tofu i burakami jest pysznym pomysłem na sycące śniadanie lub lunch. Nada się także jako danie do lunchboxa. Gotowe burgery buraczane kupisz w większych marketach.

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz